Грешките, които допускаме при употреба на маша за коса

1
106
Добави коментар
svetla58
svetla58

Къдравата коса, особено през лятото, е идеална за преобразяване на всяка скучна визия. Независимо дали предпочитате вълни в стил русалка или нежни къдрици, те придават на косата различна и женствена форма. Знаете ли коя е най-голямата тайна за перфектните вълни? В допълнение към използването на правилните продукти за постоянно подхранване, овлажняване и грижа за косата, използването на подходяща машата за коса е от съществено значение за получаване на добре дефинирани къдрици.

Вижте кои са най-често допусканите грешки при употреба на маша за коса.

Не използвате шампоан и балсам за къдрава коса

За да придадете обем на косата, е добре да подготвите косата още от измиването. Използвайте шампоан и балсам за къдрава коса, така че да улесните изсушаването и да получите по-добър резултат с навиването. 

Не навивате правилно кичурите

Работете по участаци: завъртете кичурът около машата, като внимавате да не смачкате косата прекалено много с щипката. Задръжте за няколко секунди и след това я освободете. Много важно, уверете се, че редувате посоката на къдренето за по-естествен ефект: след това увийте един кичур по посока на часовниковата стрелка, а другата обратно на часовниковата стрелка, като фиксирате всеки готов кичур с фиба.

 

 Не оставяте косата да се охлади

След като всички кичури са завършени, оставете ги да се охладят и ги пръснете с малко лак за коса. След това прекарайте внимателно пръстите си (или гребен с широки зъбци) през косата, за да придадете естествен вълнообразен ефект.

Задържате твърде дълго машата

Около 10-15 секунди задържане докато косата се изпича, са напълно достатъчни за да постигнете красиви къдрици. В противен случай рискувате да изгорите косата си, а със сигурност не целите това.

Купи маша за коса Philips

Купи маша за коса с топъл въздух BaByliss

Купи маша за коса Remington

Купи термоспрей за къдръци Maroccanoil