Инсталиране на смесител в банята и кухнята

11
295
Добави коментар

Често за много от нас инсталирането на смесител повдига огромен брой въпроси и проблеми, което е свързано с липса на опит и подходящи инструменти. Всъщност инсталирането на смесител е доста прост процес, основното е да се подходи към неговото изпълнение с професионални качества и намерения. Много потребители казват, че е най-добре да поверите тази работа на професионални водопроводчици, които имат дългогодишен опит в такава работа, което ще бъде ясна гаранция за високо качество и дълъг експлоатационен живот. Ако не искате да надплащате, тогава е най-добре да инсталирате смеситела със собствените си ръце, което ще ви даде възможност да натрупате опит и квалификация по този въпрос.

Първото нещо, което започва с инсталирането на смесител в банята, е висококачествено измерване на размерите на маркучите и тръбите, което ще ви позволи точно да изберете необходимите размери. Има ситуации, когато е почти невъзможно да се направи това поради факта, че всички елементи са вградени в стената. В този случай трябва да отбиете плочка или стена за висококачествена инсталация, защото по друг начин няма да можете да инсталирате. Когато работите с кранове и маркучи, обърнете внимание на използвания инструмент, защото има моменти, когато поради липса на опит в подобна работа хората отрязват резбата, което води до пълен отказ на смесителната система. Категорично е забранено да се допускат такива ситуации.

Характеристики на инсталирането на смесител в банята

Няма да е излишно да се консултирате със специалисти на строителните пазари за това кои маркучи, усуквания и скоби да използвате за работа. Веднага отбелязваме, че цената на инсталирането на смесител не удря много портфейла ви, затова се опитайте да изберете точно тези части, които напълно отговарят на всички ваши изисквания. Възниква съвсем естествен въпрос дали е възможно по някакъв начин да се спестят време и пари за извършване на такава работа, защото ако работите сами, то много бързо може да ви омръзне. Инсталирайки смесител в банята, цените ни казват, че е много по-изгодно да закупите готов смесител за смесване (т.е. кран и всички свързани части), отколкото да възстановите стария модел.

Що се отнася до избора на модел, всичко зависи от това какво искате да получите в крайна сметка. Поради това цените на инсталацията на смеситела варират в такива диапазони. Дано това не е определящият фактор във вашия случай, особено ако искате наистина уникална система за смесване. В процеса на работа не забравяйте да изключите водата, ако не искате да уредите цялостен ремонт във вашия апартамент.

Дори ако този етап ви създава затруднения, силно се препоръчва да се свържете със специалисти, тъй като във всеки случай те могат да ви посъветват за идеалния начин за решаване на проблема с минимални разходи.

Особено разгледайте продуктите на италиански и немски производители, които могат да се похвалят с ненадминато качество и надеждност, но това не означава, че всички продукти на местните производители са много по-лоши.

Много смесители са оборудвани със система за пестене на вода. Такава система позволява максимален поток на вода само когато натиснете специален бутон или задържите дръжката в крайно положение.

За тези, които имат възможност да инсталират биде, на пазара се предлагат широка гама от специални смесители, характеризиращи се с това, че тръбата, която има въртяща се дюза в края, може да промени посоката на потока. За душове и вани е подходящ термостатен смесител, който може да поддържа температурата. В тялото е инсталиран термостат, който контролира смесването на водата: ако само водата е станала малко по-гореща или по-студена, термостатът ще промени съотношението, възстановявайки равновесието.

Гуменият пръстен, който служи като уплътнение в тръбата на смесителя, започва да се износва с течение на времето и позволява на водата да премине през него. За да разрешите този проблем, трябва да поставите нишките в жлеба на пръстена и след това да поставите пръстена.

Гумените уплътнения на крана за вода също се износват бързо. Здравите накладки се правят лесно от стари мотоциклетни или автомобилни гуми. Изрязването на такъв дистанционер следва от страничната стена, където гумата не е много дебела, здравината на кордата й се дава. Направете такова уплътнение с форма на конус, като го изрежете от гума и го смилате на шмиргел. Коничното уплътнение ще продължи много по-дълго от обикновено, като същевременно ще ви спести от постоянното бръмчене на крана. Доверете се на инсталирането на вашия смесител на професионалисти.

Тази публикация е създадена с нашия лесен формат за добавяне на външни връзки. Създайте своята публикация!

Прочети послеДобави в любимиДобави в колекцияДокладвай