Парен конвектомат RATIONAL iCombi Pro 10-2/1

1
195
Добави коментар
Makeup
Makeup

Технически характеристики
Уникална система за разпознаване на количеството на продукта в камерата на конвектомата

Различава количеството за зареждане и големината на продукта, а също и състоянието на продуктите, и по този начин осигурява идеалното приготвяне – запичане, и температура в сърцевината, без значение от количеството. Определя най-подходящите условия за готвене като температура, влажност, и скорост на въздушния поток, и ги променя по време на процеса, за да постигнете желания от Вас резултат. Това постижение е благодарение на патентованото изчисляване на влажността в камерата, която се измерва индиректно всяка секунда, и се променя, като се добавя пара чрез парния генератор, или се отнема – чрез парния кондензатор. Операторът определя само желания резултат, и конвектомата го постига, независимо от количеството и големината на заредения продукт.

 

Най-иновативната комплексна система за измиване на конвектомата iCareSystem

Rational е разработил система за измиване, която се базира на технически изобретения и на специално разработените почистващи и изплакващи таблетки. Новият модел iCombi Pro на Rational позволява бързо междинно почистване на конвектомата за 12 минути. Иновативната почистваща система iCareSystem дава възможност да се приготвят различни ястията едно след друго, без смесване на вкусове и неприятни мазнини. При нормалното ежедневно почистване на конвектомата, системата информира за степента на замърсяване и препоръчва съответната програма за измиване (еко почистване или стандартно почистване). Дори стандартното почистване пести 50% време и намалява разходите за почистващ препарат, специалните таблетки на Rational са без фосфати и се справят ефективно с упоритите и тежки замърсявания. Като допълнителен резултат от измиването е разграждането на варовика, което води до по-дългото функциониране на нагревателите на парния генератор. Измиването може да се задейства и в нощен режим като ефективно се справя с упоритите замърсявания и на другия ден конвектомата е блестящо чист и сух.

 

Интуитивна концепция за обслужване

Новата концепция за обслужване води персонала чрез картинни символи, логични работни стъпки, и ясни интерактивни указания през производствения процес. Така всеки може да работи правилно от първия път. Операторът може да избере дали да бъде употребена пара и горещ въздух, поотделно или в комбинация(конвекция и пара), както и да посочи продукта, който да бъде приготвен. Остава само да се избере желания резултат, другото ще го извърши конвектоматът на Rational.

 

Интелигентност при готвене – iCombiSuite

След като е зададена целта iCookingSuite я следва последователно и интелигентно. Пример: Понякога трябва едновременно да са готови 5, понякога 100 стека, без да има компромис в качеството. За целта iCombi Pro проверява степента на приготвяне на храната(температура и влажност) спрямо предварително зададения желан резултат, изчислява и коригира интелигентно температурата и влажността. Имате възможност да минете от единично към смесено зареждане, което позволява приготвянето на повече от 1 ястие едновременно в конвектомата. iCombi Pro регулира параметрите на готвене така, че да бъде приготвени всички ястия според зададената цел. Конвектоматът ви позволява да се намесите в процеса на готвене и да променете целта по всяко време. iCombi Pro регулира оптимално температурата и времето. По всяко време приготвянето на определено ястие може да се повтори, независимо, кой обслужва системата за готвене.

 

Ефективно производство на ястия – iProductionManager

Вече не е необходимо да се планират ястията на лист хартия или със специализиран софтуер, за цялото планиране в кухнята ще се погрижи конвектомата на Rational с неговата интелигентна система iProductionManager. Системата на Rational позволява планирането на ястията и приготвянето на множество продукти едновременно (смесено зареждане). С тази интелигентна система вече е възможно да изберете времето за приготвяне, кога точно да бъдат готови, поредността на ястията или едновременното им приготвяне. Системата контролира всяко ниво на зареждане поотделно, така че времената за готвене се адаптират интелигентно според количеството и желания резултат. Просто изберете ястие на дисплея и ще видите какво още може да се произвежда заедно с това ястие. Вие решавате дали искате да готвите максимално бързо, и съответно натискате бутон „време“, или искате да спестите енергия, и натискате съответния бутон. Системата сигнализира кога трябва да се зареди планираното ястие и съответно кога е готово. iProductionManager ви позволява интуитивно и лесно да планирате приготвянето на ястията и винаги точно изпълнява поставените цели.

 

Управление на въздушния поток – iDensityControl

Благодарение на взаимодействието на интелигентните асистенти на Rational отпада необходимостта от ползването на повечето традиционни готварски уреди. Така iDensityControl осигурява чрез ефективната циркулация на въздуха и мощната редукция на влажността приблизително 50% по-голяма производителност при приблизително 10% по-малко време за готвене. Иновативната система на конвектомата се адаптира динамично спрямо продуктите, тяхната плътност и техния брой (В някои случай изпичаме 20 кроасана, в други 100, въздушния поток променя скоростта си интелигентно спрямо конкретната ситуация). Тази технология успява да постигне еднакви резултати на изпичане във всеки ъгъл на камерата, и на всяко ниво. В същото време интуитивната концепция за обслужване означава оптимална поддръжка и минимизиране на грешки. Продуктът винаги е перфектно изпечен дори в сърцевината.

 

ConnectedCooking

С интегрирания WLAN интерфейс iCombi Pro влиза лесно в интернет, за да се свърже с ConnectedCooking, сигурната интернет платформа на RATIONAL. С нея можете да изпращате рецепти по ваш избор на всички ваши конвектомати, които са свързани в мрежата и да следите кой уред какво готви в момента. Без значение къде се намират, те са свързани в мрежата. Платформата ви дава достъп до множество рецепти, от които можете да се вдъхновите и да добавите във вашето меню. Актуализирайте софтуера и извикайте HACCP само с натискането на един бутон. Вече е възможно и координирането на производството на няколко системи за готвене. И ако желаете, iCombi Pro сам ще извика наш сервизен техник в случай на необходимост от сервиз.

 

ICombi Pro задава стандарти по отношение на:

Интелигентността и техническото оборудване:
Светодиодно осветление със сигнализация за всяко отделно ниво;
6-позиционен сензор за температура на вътрешността на продукта;
Динамично завихряне на въздуха;
300 °C максимална температура на камерата за печене;
Интегриран ръчен душ с точкова и пръскаща
струя;
Генератор за свежа пара;
Врата на камерата за печене с тройно стъкло;
Отлични параметри на енергийната ефективност(Rational са тествани от една от най-строгите сертифициращи програми в света);
Освен това: Индикатор за разход на енергия, нова технология на уплътняване при стоящите уреди, WiFi без външна антена.

 

Процес на работа и партньорство с ВERA’94 и RATIONAL

Уредите за готвене RATIONAL и подкрепата от страна на Vera’94 оформят един цялостен процес във вашата кухня. От първата консултация, пробното готвене(проведено от готвач-презентатор на Вера’94), инсталирането на конвектомата, през персонално начално обучение и актуализиране на софтуера. Вера’94 ще бъде до вас и ще отговори на всички въпроси, които възникнат в процеса на работата с конвектомата на Rational. Квалифицираните ни специалисти са винаги на разположение в случай, че възникне аварийна ситуация.

 

Свържете се с нас и се убедете

Няма нищо по-убедително от собствения опит. Изпитайте в действие уредите за готвене RATIONAL, разберете интелигентните функции, и опитайте как можете да работите с тях. На живо, неангажиращо и на удобна за вас локация. В случай, че имате въпроси и желаете да получите повече информация относно възможностите за употреба. Тогава ни се обадете или попълнете контактната ни форма по-долу.

 

Технически характеристики:

Електрически и газови:
Капацитет: 10 x 2/1 GN
Производителност: 150-300 ястия
Надлъжно зареждане: 2/1, 1/1 GN
Широчина: 1069 mm
Дълбочина: 976 mm
Височина: 1042 mm
Подаване на вода: R 3/4″
Връзка към канализация: DN 50
Налягане на водата: 150-600 kPa или 0,15-0,6 Mpa

Електрически:

Тегло: 185 kg
Инсталирана мощност: 36,7 kW
Предпазители: 3 x 63 A
Мрежово захранване: 3 NAC 400 V
Мощност „Горещ въздух“: 36 kW
Мощност „Пара“: 36 kW

Газ:

Тегло: 204 kg
Височина вкл. защитен газов събирател: 1347 mm
Инсталирана мощност електричество: 0,6 kW
Предпазители: 1 x 16 A
Мрежово захранване: 1 NAC 230 V
Газозахранване/съединяване: R 3/4″
Природен газ/течен газ LPG/пропан бутан
Максимално номинално топлинно натоварване: 45 kW / 45 kW
Мощност „Горещ въздух“: 45 kW / 45 kW
Мощност „Пара“: 40 kW / 40 kW

 

Официален вносител на конвектомати Rational – Вера’94