Перфектно прибраните обувки – ключ към уюта в дома

1
132
Добави коментар
stenlitravel
stenlitravel

Антрето на дома е неговата визитна картичка, от която придобиваме първото впечатление за характера на жилището и обитателите му, за навиците и привичките им. Уютното антре обещава чист и подреден дом, прецизни към визията и дизайна на жилището обитатели. Не е лесно да се поддържа подредено антрето. Освен калта и праха, които внасяме с обувките си в него, проблем с реда създават и многото обувки особено в антрето на многолюдно семейство. Дори да са поставени на стелажи, те изглеждат нелицеприятно и разхвърлено. Шкафовете за обувки, които домакините поставят, обикновено са малки и не могат да съберат всички обувки на домакинството – и сезонните, и тези, които са прибрани за следващата година. Решение на проблема има и то е в следване на хитри трикове и съвети за съхранение на извънсезонните обувки и подреждане на тези, които носим сега.

Зимните обувки съвсем естествено заемат повече място от летните и прибирането им сега в началото на топлия сезон е предизвикателство за домакинята. Следните съвети ще бъдат от изключителна полза.

Не изхвърляйте кутиите от обувките, които купувате. След приключване на сезона те се превръщат в идеално средство за съхранението им.
Ако вече сте ги изхвърлили, снабдете се с чисти малки кашони, които ще заместят кутиите за обувки.
Почистете щателно обувките, поправете дребни дефекти като повредена капачка на ток, разлепване, боядисайте ги със специални препарати, ако имат нужда, натъпчете ги с хартия и ги поставете в кутиите или кашоните, без да огъвате горната част на ботушите. Ако ботушите са високи, изберете дълъг кашон. Прегъвайки кожата, за да ги натъпчете в малък, ще им причините щети и следи на мястото на сгъвката, които ще останат трайни, докато да дойде време да ги извадите през следващата зима.
Бонус съвет – през пролетта е идеален момент да си закупите чифт скъпи боти или ботуши от естествена кожа на намалени цени, спестявайки до 70% от реалната им цена. Няма проблем да ги съхранявате с кутията им до идването на есента. Обувките от естествената кожа са по-скъпи заради качествата и предимствата им, поради което цената им в сезона може да се окаже непосилна за хората с ограничени доходи. През пролетта обаче те са достъпни за всеки. Може да изберете своя чифт намалени обувки от естествена и изкуствена кожа за следващия сезон в DMR.

 

 

Ако жилището ви е малко и с ограничено пространство, подредете кашоните и кутиите с обувки над гардероба или под шкафове и легла. Нередно е да се виждат, да заемат място в стаите или да са изложени на топлина и светлина. Ако имате пространство в дома за дрешник или изба, може да ги оставите там.

 

Как и къде да подреждаме обувките за сезона?

Многочленните семейства, които притежават по няколко чифта обувки за сезона, намират за невъзможно да ги съберат в шкафа за обувки. Това прави антрето отрупано с чифтове, които не се носят едновременно и в момента, но заемат място, прашат се и отнемат от уюта на дома. Идеално решение за спестяване на място в шкафа за обувки така, че той да побере всички, да бъдат съхранени сигурно и да са на видно място пред очите ви, са органайзерите за обувки.

 

 

Органайзерите не само спестяват място, но и предпазват обувките от деформиране. Изработени от устойчива здрава пластмаса, те ще ви служат дълго. Чрез органайзери може да приберете не само casual обувки, кецове и маратонки, но и високите токове. Сега вече имате място в дома си, достатъчно за чифт нови обувки, съобразени с последните модни тенденции. Очакваме ви с новите ни модели в DMR.