Как да изберем подарък за мъж

1
209
Добави коментар
Neostyle
Neostyle

Всеки път, когато избираме подходящ подарък за някого, ние всъщност целим две неща. Първото е да доставим радост на този, който има празник, а второто – да изразим  лично отношение.

Балансът обаче между двете е крехък, затова изборът и за жена, и за мъж може да ни затрудни.

Избирайки подарък за мъж, не трябва да забравяте, че е важно да го хареса той, а не вие. Затова е добре да имате предвид редица критерии, които ще ви насочат от всички възможни идеи за подарък да попаднете на най-правилната.

С какво да съобразите избора си

За да не купите първото, за което да се сетите, а после да сте огорчени, че ще остане неоценено, не е зле първо да помислите за всичко, което знаете за мъжа:

– от какво се интересува;

– има ли хобита;

– какъв е неговият социалният статус (Прекалено скъп подарък може да засегне мъж с по-нисък статус);

– романтична натура ли е ;

– притежава ли чувство за хумор (Тогава може да оцени и по-забавен подарък);

– на каква възраст е.

Освен това е важно доколко ви е близък и естествено – какъв е поводът за подаръка.

Подарък за рожден ден на мъж

Ако рожденикът е вашата половинка или член на семейството, ръководете се при избора си от любимите му занимания, като вземете под внимание и възрастта.

Няма да сгрешите, ако изберете като универсален подарък за мъж зет,  брат, баща и др.  бутилка вино, сет за барбекю, чаши за уиски и др., като тук личното ви отношение е много важно. Екстремен подарък като скок с бънджи би зарадвал млад мъж, ако обича такива преживявания. Но на 60-70-годишен мъж ще му е приятно да получи декантер, масажна възглавница, а защо не и лула, ако е пушач.

За подарък за мъж с чувство за хумор може да изберете по-забавна, дори закачлива изненада.

Като допълнение към подарък за мъж за рожден ден може да сложите например ключодържател, тематична статуетка или запалка.

Подарък за юбилей на мъж

Подаръкът за юбилей изисква да се обмисли сериозно, като зависи на каква възраст е мъжът. Ако става въпрос за юбилей на 30-40-годишен мъж, това е активна възраст, когато юбилярят има нереализирани планове и амбиции. Като знаете върху какво се е съсредоточил на в този момент от живота си, може да ориентирате избора си към него.

За юбилей на всяка възраст е подходящо да подарите бутилка вино с аксесоари, стъклено буре с чаши, купа със специален надпис за юбилея и др.

Коледни подаръци за мъж

Тъй като празникът има семеен характер, подаръкът е добре да се свърже с дома и с неговия уют. Повечето мъже се грижат за поддръжката на дома, така че можете да изберете за Коледа подарък на мъж лазерен нивелир, комплект за боядисване, инструменти и др.

Ако ли пък не, една чаша или възглавничка с коледно послание също са подходящи за празника.

Подаръци за любимия мъж

Няма нужда да подарявате на мъжа до вас непременно нещо голямо и скъпо. Нещо дребно за подарък на мъж може да бъде например практична вещ.

Добро решение за подарък на мъж е и нещо, което ще му помогне да усвои ново умение или да защити някаква кауза. Така ще изразите своята подкрепа, а той ще оцени това.

Ако партньорът ви е по-романтичен, изберете подарък, персонализиран с надпис: тениски или гривни от стомана за двамата, комплект чаши и др.

Подаръци за мъж според интересите му

Вземете ли под внимание интересите на съответния мъж, бъдете почти сигурни, че изборът ви сред разнообразието от много подаръци за мъж подарък ще бъде максимално правилен.

Мъжете могат да имат най-различни начини да прекарат свободното си време и да се интересуват от най-различни неща. Може да съчетаете информацията си за заниманията на мъжа с повода, възрастта му и с това доколко са близки отношенията ви.

С търпение и старание ще намерите достатъчно предложения за подаръци за мъже, които:

– тренират някакъв спорт или се интересуват от спорт;

– имат интереси в сферата на музиката, киното, литературата и др.;

– интересуват се от коли и мотори;

– почитатели са на различни електронни джаджи;

– обичат да ходят на лов или на риба;

– имат авантюристичен дух и харесват екстремните преживявания.

Много мъже също обичат да се занимават с растения, животни, да майсторят и др.

Винаги може да подарите и преживявания като екскурзия или спа почивка. Не изключвайте като възможност за подарък и ваучерите – за фитнес, скок с парашут, за вещ по избор от специализиран магазин и др. Билет за театрално представление, концерт или изложение на различна тематика могат също да са перфектният подарък за един мъж и чудесна изненада.

И не мислете, че на мъжете не се подарява букет с цветя. Това схващане е отдавна остаряло. Най-подходящи поводи за букет са рождени дни, успешно завършване или годишнина. Важно е да не избирате рози, да не смесвате видовете цветя, а опаковката да не е ярка и с излишни украси.