Изхабени продукти #12

1
132
Добави коментар

ГРИЖА ЗА ТЯЛОТО Krauterhof крем за тяло с масло от ший; Belita-Vitex крем за тяло със 7 масла; Bilka възстановяваща емулсия за тяло с пъпеш и краставица Krauterhof крем за тяло с масло от ший

Който не е опитал от който и да е от кремовете за тяло на Krauterhof, много е изпуснал. Това са едни от най-хубавите кремове на изключително достъпна цена.

Кремът с ший ползвах почти през цялата зима и останах много доволна от неговото дейстие, предвид порблемите с кожата ми през зимата. Хидратира, попива хубаво в кожата, не се усеща тежко и мазно усещане и я изглажда. Чуден.

Този крем е съвсем стандартен, дори и ароматът му е просто на крем за тяло. Нищо специално като външен вид също, но пък е страхотен. Бяла, гъста текстура, която подхранва кожата и преборва сухите участъци. Силно препоръчвам.

Количество: 250 ml Цена: около 5 лв. Бих ли го купила отново: Да Оценка: 5/5

Bilka Collection възстановяваща емулсия за тяло Aqua Natura

Български продукт, който супер много харесах. Емулсията за тяло на Bilka се оказа чудна за лятно време. Лека текстура, която не мазнее, но хидратира кожата. Ако нямате много суха кожа, ще ви е идеален. Пишейки сега за него се подсещам да си взема отново.

Ухае много свежо на пъпеш, съдържа и екстракт от краставица, масло от ший, D-пантенол и Crambisol (действа като протектор върху епидермиса). В емулсията са вложени множество минерали и вещества, които предпазват кожата от изсушаване и я подхранват. Прекрасен продукт за тяло, наистина много ми хареса и като действие, и като текстура.

Количество: 200 ml Цена: около 3,50 лв. Бих ли я купила отново: Да Оценка: 5/5

Belita-Vitex крем за тяло и ръце със 7 масла

Великолепен крем за тяло. Беларуската Belita-Vitex спечелиха вниманието ми след този крем. Богата текстура, страхотно подхранване и невероятна хидратация на кожата. Ароматът му също не разочарова. За съжаление никъде не мога да го открия. Получих го с една от кутиите на Lady Box.

Съдържа масла от арган, макадамия, авокадо, бадем, кокос, ший и камелия. Всичко, от което се нуждае кожата. Дойде ми перфектен за студеното време. Има гъста и леко мазна текстура, но попива добре. Поддържа кожата мека и еластична през целия ден.

Включила съм го в любимците ми за ноември, повече можете да прочетете тук: https://hrisandothersweets.com/favs-oct-nov-20/

Количество: 200 ml Цена: – Бих ли го купила отново: Да Оценка: 5/5

Nature Of Agiva скраб за тяло с диня и пъпеш, Beauty Jar Apelsin скраб за тяло със зелено кафе, Fiorevita скраб за тяло с лавандула Nature of Agiva скраб за тяло със сок от диня, пъпеш и мед

Помните ли когато излязоха на пазара тези скрабове какъв хит бяха? И има защо. Наистина са страхотни. Специално този с диня и пъпеш винаги ме връща към лятото, когато и да го използвам. Съставът му е 99% натурален, на захарна основа е и полира страхотно кожата. В състава му откриваме още и масла за омекотяване на кожата – от маслина, бадем и гроздови семки.

Една идея по-едри са частиците от множеството скрабове, но не я нараняват и леко се стапят под водата. За допълнително СПА усещане в скраба откриваме ленено и маково семе.

Използвала съм по-голямата част от скрабовете на ature of Agiva и този се нарежда сред първенците. Другият, който ми стана любим е този с йогурт, рози и шоколад. Препоръчвам го, защото е сравнително икономичен и ексфолира идеално тялото.

Количество: 200 ml Цена: 6-7 лв. Бих ли го купила отново: Да Оценка: 4,5/5

Fiorevita душ-гел скраб с лавандула

Една малко неизвестна марка, която можете да откриете в Jumbo. Този скраб е купен именно оттам. Купих го на съвсем скромна цена, но очаквах малко повече ефективно действие от него.

Продуктът се води душ гел с ексфолиращи частици, предполагащ ежедневна употреба. Но дори и да го ползвате ежежедневно, трудно ще видите някакво уау действие от него. Аз лично не останах доволна от него.

Частиците му са твърде редки, за да направят осезаем пилинг. Ароматът му също не ми допадна. Усеща се твърде изкуствен. Предполагам и частиците са от микропластмаса и там вече разочарованието е пълно.

Количество: 200 ml Цена: 2-3 лв. Бих ли го купила отново: Не Оценка: 2/5

Beauty Jar Green Apelsin скраб за тяло със зелено кафе и масло от сладък портокал

Beauty Jar латвийска марка, която следя открай време и този скраб за тяло бе един от първите им продукти, които си купих. Води се стягащ и моделиращ, заради наличието на зелено кафе във състава му.

Скрабът е изцяло натурален и на солна основа. Въпреки това не щипе на кожата, много е гъст и въпреки малката опаковка издържа доста време. Ароматът му е свеж и приятен. Оставя меко и хидратиращо усещане върху кожата, заради маслата в него.

Не можа да ми стане от най-любимите продукти. Да, ексфолира, но не толкова осезаемо, колкото по-едрите захарни скрабове и не видях видях ефект от него. Интересен продукт, но не е нещо невероятно.

Количество: 200 ml Цена: 4-5 лв. Бих ли го купила отново: По-скоро не Оценка: 3/5

AVON Senses Hula Hula Hibiscus и Sunkissed Moments AVON Senses душ гелове Sunkissed Moments и Hula Hula Hibiscus

Редовно купувам от душ геловете на АVON и това са от малкото, които не бях ползвала досега. Имат типични топли летни аромати: Hula Hula Hibiscus e с аромат на хибискус и маракуя, а Sunkissed Moments с аромат на грейпфрут и кайсия.

Ако си падате по много сладките плодови аромати, ще ви харесат. Аз не се впечатлих особено. Честно казано очаквах повече от Sunkissed Moments. Все пак бяха приятни, нежни към кожата, но не бих ги взела отново.

Разгледайте всички видове, които съм тествала в останалите ми статии за Изхабени продукти тук: https://hrisandothersweets.com/category/empties/

Количество: 250 ml Цена: 3-4 лв. Бих ли ги купила отново: По-скоро не Оценка: 4/5

L`oreal душ гел за тяло с кедрово масло Douglas Spirit of Asia възстановяващо душ олио L`Oreal Men Expert Barber Club душ гел с кедрово масло

Изненадващо тук намира място и мъжки продукт – един от сравнително новите душ гелове на L`Oreal Men Expert. Този с кедрово масло мирише върховно и придава луксозно преживяване към взимането на душ.

Купуваме го за 3-ти или 4-ти път, заради уникалния му аромат. Доста е нежен към кожата и не предизвиква сърбеж и раздразнения. Впечатлена съм, че и опаковката е направена от 100% рециклирана пластмаса.

Количество: 300 ml Цена: 5-6 лв. Бих ли ги купила отново: Да Оценка: 5/5

Douglas Spirit of Asia душ олио с годжи бери и джинджифил

Това е първият продукт за душ, който си купувам от Douglas и ми хареса. Душ олиото се води предпазващо, тоест след измиване оставя нежен копринен филм върху кожата. Наистина бе много приятно под душа. Не се пени особено и аз го нанасях без гъба, направо върху кожата.

Ароматът му е много свеж, наподобяващ зеленина, бели цветя и цитруси. Бих го препоръчала за лятото, когато се къпем по-често и искаме да не пресушим кожата. Помпичката му е много удобна и изважда достатъчно количество продукт. Иска ми се да го предлагат и в по-голяма опаковка.

Количество: 200 ml Цена: купих го за 7, предлага се за редовно за 16 лв. Бих ли ги купила отново: Да Оценка: 4,5/5

Dove Powder Soft спрей дезедорант Dove Powder Soft дезедоранти

Споделям почти във всяка статия за изхабени продукти за специално този вид дезедорант на Dove. Няма да навлизам в подробности за него. Само ще кажа, че за мен е дезедорантът с най-хубав аромат и най-ефективно действие. Не оставя жълти петна по дрехите, нежен е към кожата и издържа през по-голямата част от деня.

Вижте и други видове Dove дезедоранти, които съм ползвала тук: https://hrisandothersweets.com/empties-9/ и тук: https://hrisandothersweets.com/empties-7/

Количество: 150 ml Цена: купувам го на промоция за около 3,50 лв. Бих ли го купила отново: Да Оценка: 4,5/5

Balea пяни и гел за бръснене – лимитирани серии Balea Caribbean Feelings пяна за бръснене

За тази лимитирана пяна за бръснене на Balea веднага се хвърлям в хвалебствия. Наистина е страхотна! Цената й не е по-висока от регулярния им асортимент, а разликата с тях за мен е от земята до небето.

На първо място – ароматът, много летен, свеж, кокосов, вълшебство. На второ място – много нежна към кожата, оставя я без раздразнения и хидратирана. И на трето място – адски икономична, една опаковка стига за мноооого дълго време.

Лошата новина – вече не се предлага от DM.

Количество: 150 ml Цена: 2,60 лв. Бих ли я купила отново: Да Оценка: 5/5

Balea Luftig Leicht гел за бръснене

Отново продукт от лимитирана серия на DM. Този път от 25-тата им годишнина. Тогава пуснаха доста продукти и се радвам, че взех само този.

Ароматът им за мен е непоносим. Силно натрапчив и сладък, направо неприятен. Въпреки че продуктът е гел, свърши страшно бързо. Може би имаше 5-6 ползвания, а би трябвало да е по-икономичен от пянатаза бръснене. На мен ми подейства изсушаващо на кожата. Нямах търпение да го приключа.

Количество: 150 ml Цена: 4 лв. Бих ли го купила отново: Не Оценка: 3/5

Balea Peachy Rose пяна за бръснене

Пяна за бръснене от още една лимитирана серия на Balea. Честно казано не успя да ме впечатли, както лимитираната Caribbean Feelings. Ухае много нежно на роза и праскова, но ми направи впечатление, че и тя свърши доста бързо и повече не купих от нея. Върнах се към стандартната им пяна.

Количество: 150 ml Цена: 2,60 лв. Бих ли я купила отново: По-скоро не Оценка: 3,5/5

ГРИЖА ЗА ЛИЦЕТО Freeman ексфолираща и анти-стрес маски, Victoria Beauty регенерираща маска за лице с екстракт от охлюв Freeman ексфолираща маска за лице с въглен и захар

Много харесвам маските на Freeman, първо защото се предлагат в големи опаковки и второ, голяма част от тях са ефективни. За съжаление вече са малко остарели като концепция и не ги купувам често.

Маската на Freeman с въглен и захар е ексфолираща и почистеаща. Съдържа ситни частици захар, които могат да бъдат малко по груби към кожата на лицето. Има леко затоплящо действие и ако питате мен, ще е идеална за тялото – и като скраб, и като маска.

Количество: 175 ml Цена: около 10 лв. Бих ли я купила отново: По-скоро не Оценка: 3,5/5

Freeman анти-стрес маска с минерали от Мъртво море

Много любима маска на Freeman, която почиства добре кожата на лицето. Тя е класическа глинена почистваща маска за лице, в която откриваме морска сол, магнезиев сулфат, екстракт от водорасли, масло от лавандула и бергамот.

Маската е кремообразна, но може да е малко изсушаваща за кожата. Въпреки това почиства много хубаво, отваря порите и светва кожата.

Количество: 175 ml Цена: около 10 лв. Бих ли я купила отново: По-скоро да Оценка: 4/5

Victoria Beauty регенерираща маска за лице с екстракт от охлюв

Маската на Victoria Beauty също много ми хареса. Съдържа глина, масло от бадем, алантоин, екстракти от охлюв и лайка. Предназначена е да забави стареенето на кожата и да подпомогне овлажняването й. Въпреки глината в състава й, не изсушава кожата и не засъхва напълно.

След употреба кожата е много мека, изгладена и подхранена. За цената си е идеална и ефекта след нея е забележим. Отделно е много икономичка и ще ви стигне за много дълго време.

Количество: 177 ml Цена: около 10 лв. Бих ли я купила отново: Да Оценка: 4/5

Balea почистващи мицеларни кърпички с грейпфрут и за нечиста кожа Balea мицеларни кърпички с грейпфрут и със салицилова киселина

Харесаха ми два вида мицеларни кърпички. Еднакво дебели и напоени с мицеларна вода са. Използвам ги единствени, когато рправя грим визии. Много лесно почистват всякакъв грим. Не размазват грима.

Кърпичките с грейпфрут за подходящи за всяка кожа и съдържат витамин Е, за да омектотят кожата. Кърпичките за нечиста кожа са със салицилова киселина, за да успокоят възпаления и да не предизвикат нови. И двата вида са без алкохол и не изсушават кожата.

За целта, за които ги ползвам, са ми идеални. И като цена, и като качество. Почистват много добре и не ми дразнят кожата.

Количество: 25 броя Цена: около 3 лв. Бих ли я купила отново: Да Оценка: 5/5

Bioten демакиант за очн грим, Nivea MicellAir Sensitive мицеларна вода, Avon Oil to Milk почистващо олио за грим AVON Oil to Milk почистващо олио за грим

AVON бяха едни от първите, които направиха почистващо хидрофилно олио за грим по подобие на корейските. Това специално е подходящо за нормална и комбинирана кожа. При мен се справи дорбе с почистването на грим. Сваля лесно всякакъв грим, до водоустойчив. При досег с вода се превръща в млечна консистенция.

Нанасям на суха кожа, разтварям целия грим и тогава слагам вода да отмия от лицето. Не препоръчвам да го смесвате с вода, докато търкате по кожата, защото иначе много пари на очите. След като го отмиете оставя филм, но се почиства лесно с измиващ гел.

Не ми е предизвикал раздразнения или запушване на порите по лицето. Хубав продукт е. Лишен е от алкохол, парфюм и сулфати. Минус само по пиша, защото подлива при пренасяне или ако извадите малко повече продукт.

Количество: 125 ml Цена: 6-7 лв. Бих ли я купила отново: Да Оценка: 4/5

Nivea MicellAir мицеларна вода за чувствителна кожа

Това мини от мицеларната вода на Nivea е импулсивна покупка, но много успешна. Мицеларната вода е страхотна. Нежна е и супер ефективна. Много бързо разтапя всякакъв грим. Не ми изсушава кожата и няма опъване. Не ми предизвиква възпаления, раздразнения или зачервявания. Може спокойно да конкурира розовата на Garnier.

Количество: 100 ml Цена: около 2,50 лв. Бих ли я купила отново: Да Оценка: 5/5

Bioten Skin Moisture демакиант за очи с памук и пребиотици

Обожавам демакиантите на Bioten. Имат страхотно действие за цената си. Специално този с пребиотици и памук е много нежен. Бързо сваля грима, не опъва кожата, не я изсушава. Не е мазен, а е много близък до мицеларната вода.

Съдържа сол на хиалуроновата киселина, алантоин, алфа-глюкан и пантенол. Идеален е за път, но дори и в малка опаковка е икономичен. Винаги се връщам към него или някой от серията.

Количество: 125 ml Цена: около 3 лв. Бих ли я купила отново: Да Оценка: 5/5

ГРИЖА ЗА КОСАТА Balea шампоан за чувствителен скалп, Biofficina Toscana деликатен шампоан Balea Med Ultra Sensitive шампоан за коса

Шампоанът на Balea Med Ultra Sensitive е единот най-изчистените достъпни шампоани, който можеш да откриеш на нашия пазар. От състава му са изключени силикони, парфюми, оцветители и парабени. Можем да открием сулфати, но те са на кокосова основа. Въпреки това шампоанът не се пени силно.

Текстурата му е много гъста и малко трудно се разнася из скалпа. Заради нежния си състав, шампоанът е подходящ за чувствителен скалп.

Аз лично изразходих няколко опаковки и все още ми е много трудно да обощя мнението си за него. Дали ми стана любим. Не. Считам, че е по-скоро компромисен вариант в цената спрямо други шампоани.

Въпреки че е предназначен за чувствителен скалп, имах сърбежи отвреме навреме. Понякога не се справяше супер добре с измиването и усещах косата си малко суха и сива. Имам още една опаковка, но не посягам с ентусиазъм към него.

Количество: 250 ml Цена: 3 лв. Бих ли я купила отново: Може би Оценка: 3,5/5

Biofficina Toscana деликатен шампоан за коса с органичен зехтин*

Любов от пръв поглед. Така описвам връзката си с този шампоан. Помогна ми с чувствителния скалп още след първото измиване. Моментално го облекчи и нямах никакви сърбежи след това. Реално е деликатен.

Текстурата му е много приятна. Пени се добре (има кокосулфат), измива нежно и подхранва косата. Съдържа органичен тоскански зехтин, успокояващи скалпа и укрепващи и омекотяващи косата вещества – органични екстракти от градински чай (салвия), бръшлян, коприва, горски слез, мащерка, лавандула, бергамот.

Любим ми е от край време и го купувам за n-ти път. Не ми пресушава косата, придава й блясък, еластичност и лекота. За мен е незаменим. Купувам от бутик Odonata, които предлагат голямо разнообразие от прoдукти на Biofficina Toscana. Цената на шампоана е повече от достъпна и е под 20 лв. Можете да го видите тук – https://odonatacosmetics.com/produkt/delicaten-shampoan-biofficina-toscana/?ref=1117 (съдържа affiliate link).

Количество: 200 ml Цена: 12-16 лв. Бих ли я купила отново: Да Оценка: 5/5

Alverde шампоан за къдрава коса с лен и грозде, Biobaza Low-Poo шампоан Alverde шампоан за къдрава коса с био ленено семе и био грозде

Много се зарадвах, когато видях, че Alverde пускат серия специално за къдрави коси. Шампоанът им купувам за 3-ти път и съм доволна от резултатите от него. Има също кокосулфат в него, но е значително по-нежен от шампоанът на Balea. Био лененото семе и гроздето в него, спомагат за укротяването на непокорната коса и дефинирането на къдриците. И наистина е така.

Ароматът му е почти специфичен за Alverde, но не е неприятен. Отново и този шампоан е от по-гъстите, но се пени много добре. Не утежнява косата, отмива идеално и не изсушава скалпа. Оформянето на къдриците е моментално и се забелязва още под душа. Често след като се изкъпя, мога да оставя косата си без стилизант и тя ще задържи къдриците.

Прекрасен шампоан за къдрава коса. Препоръчвам с две ръце.

Количество: 200 ml Цена: 4,30 лв. Бих ли я купила отново: Да Оценка: 5/5

Biobaza Low-Poo шампоан за къдрава коса

Шампоанът на Biobaza Low-Poo e още едно натурално бижу за къдравите коси. В сайта на Biobaza – https://verdemivida.com/, редовно има оферта за два шампоана. Изхабих две опаковки от него и косата ми много хареса и него.

Също като Alverde има кокосулфат, но не изсушава и не отнема от блясъка на косата. Нежен е към скалпа и след измиване, осезаено се усеща дефинирането на къдриците. Запазва влагата в тях и прави косата лъскава. Мисля, че му промениха формулата – от гъста я разредиха и смятам, че предната беше по-добра.

Съдържа екстракти от слез, пшеничен протеин и лавандула. Лишен е от оцветители, парабени и парфюми. Подходящ е и за чувствителен скапл. Имайте го предвид, ако търсите натурална грижа за къдравата си коса.

Количество: 250 ml Цена: 12,90 лв. Бих ли я купила отново: Да Оценка: 4,5/5

Garnier Wonder Butter маска за коса с три масла, Revuele Hot Therapy маска за коса Garnier Fructis Oil Repair 3 Wonder Butter маска за коса

Да си знаете тази маска за коса е върховна. Може да скрие шапката на много професионални марки. Оставя косата жизнена, подхранена и с блясък без да я утежнява. Една от любимите ми е и когато търся нещо сигурно, посягам към нея.

Предназначена е за суха и изтощена коса, но е добре и за моята коса. Много е гъста, ухае невероятно, а маслата от ший, жожоба, макадамия, кокос и бадем са изключително грижовни към косата. На когото и да съм я препоръчала е останал доволен.

Количество: 300 ml Цена: 6-7 лв. Бих ли я купила отново: Да Оценка: 5/5

Revuele Hot Therapy интензивна маска за коса с люта чушка

Интересна маска за коса от Revuele от маските им в голяма разфасовка. За съжаление не ми допадна. На майка ми също. Така се случи, че я използвахме споделено. За моята коса не направи абсолютно нищо, а за нейната, която е по-суха, сподели, че й я утежнява.

Маската няма разлика в консистенцията с останалите им маски за коса. Рядка, наподобяваща балсам за коса. Не харесвам такива маски, защото идват твърде слаби за косата ми, въпреки че съм с тънък косъм. Не усетих затопляне от наличието на люта чушка в състава й и не ме впечатли с нищо.

Пише, че има термо ефект и може да се използва за скалп и дълижни. Обещава заздравяване на косъма, еластичност, блясък и възстановяване на косата от химична или термична обработка. Но при мен лично не изпълни нито едно от тези обещания.

Количество: 500 ml Цена: 5-6 лв. Бих ли я купила отново: Не Оценка: 2,5/5

CHI Volume Booster термозащитен спрей за обем CHI термозащитeн спрей за обем

Голямо разочарование. Това е един от най-тежките, лепнещи и утежняващи косата продукти, които съм ползвала. Взех го като заместител на CHI Iron Guard, но няма нищо общо с него. Стремглаво попадна сред последните козметични разочарования, които можете да видите тук: https://hrisandothersweets.com/dissappointments-4/

Спреят слепва косата, не може да се нанесе равномерно и като суша косата, имам чувството, че я изпичам. Не си причинявайте тази мъка като мен.

Количество: 237 ml Цена: около 20 лв. Бих ли я купила отново: Не Оценка: 1/5

АРОМАТИ D&G L`Imperatrice 3 и Bvlgari Omnia Amethyst D&G Anthology L`Imperatrice 3 Eau De Toillete

D&G L`Imperatrice 3 е вълшебен аромат. Свеж, нежен, женствен, плодов, озонов, акватичен, много летен и мечтателен. При него имаме връхни нотки на киви, розов пипер и ревен, междинни нотки диня, циклама и жасмин и базови нотки мускус, сандалово дърво и лимоново дърво.

Необикновен аромат, който е много запомнящ се и на мен ми е един от абсолютните любимци. Единственият му недостатък е, че е доста нетраен и след около 2 часа изветрява.

Количество: 100 ml Цена: 90-160 лв. Бих ли я купила отново: Да Оценка: 4/5

Bvlgari Omnia Amethyst

Аметиста на Bvlgari също много ми хареса. Попада в групата аромати, които най-вече използвам. Земен, пудрен, зелен, дървесен, ванилов, виолетов. Един от емблематичните аромати на Bvlgari, към който бих се върнала.

В него се усещат ухания за зеленина, розов грейпфрут, ирис, българска роза, хелиотроп и дървесина. Харесва ми и за ежедневието и за вечерта. Не е тежко ухание, но е много пълноцветно. Издържливостта му е средна, което го прави деликатен и ненатрапчив аромат.

Количество: 15 ml Цена: – Бих ли я купила отново: Да Оценка: 5/5

Вижте последните статии от тази поредица:

Изхабени продукти #11 : https://hrisandothersweets.com/empties-11/

Изхабени продукти #10: https://hrisandothersweets.com/empties-10/

Изхабени продукти #9: https://hrisandothersweets.com/empties-9/

Изхабени продукти #8: https://hrisandothersweets.com/empties-8/

Ако желаете да споделите нещо с мен, не се колебайте да ми пишете тук, във Фейсбук, Инстаграм или Телеграм!

Целувки,

Hris