Пет неща, които спъват вземането на кредит

1
131
Добави коментар

Отпускането на кредит онлайн днес е по-лесно от когато и да е, но Вие трябва да сте подготвени и да имате яснота за спънките по пътя

Всеки от нас обича да чертае планове и предпочита те да се случват успешно във времето. Когато решим да направим ремонт у дома, да инвестираме в ново жилище или автомобил, ние търсим съдействие от финансови институции за отпускането на желаната сума. Днес имаме на разположение редица възможности, а платформата Crediport ни предоставя бърз, лесен и удобен онлайн достъп до множество оферти за кредит.

Преди това обаче трябва да сме наясно какви са спънките, които могат да възникнат по пътя към целта:

Кредитно досие

Иновациите работят в полза на потребностите ни и ние можем да направим безплатна кредитна оценка, без да предоставяме лични данни и само в рамките на три минути. Самата оценка на кредитния риск е основен фактор в процеса на кредитиране. По този начин съответната банка оценява вероятността отпусната сума да бъде или не изплатена в предварително уговорения срок, съгласно сключения договор за кредит.

Ето така ние изглеждаме в очите на кредиторите.

Ако кредитното ни досие е с добър рейтинг, ние увеличаваме значително шансовете си за кредит.

Доходност

Обикновено изискванията са задълженията по кредита Ви да не надвишават 40 на сто от месечните Ви доходи. За да погасявате редовно вноските си, трябва да имате достатъчно средства, за да не изпаднете в просрочие.

Ако разполагате с имущество или сте на трудов договор, може да гарантирате обезпечаването на кредита, което несъмнено увеличава възможностите Ви.

Постоянно работно място       

Хора, които трудно се задържат на едно място, рядко се приемат с доверие сред околните. Може да имате причини и да са възниквали заплетени ситуации, но е препоръчително да се задържате поне за няколко години, защото не само ще изглеждате сериозен и отговорен човек, но и ще се радвате на предимствата на постоянния трудов договор.

Ако той е в стабилна компания, която превежда заплатата Ви в съответната избрана банка, това е допълнителен плюс за Вас.

Разумен подход

Когато Вие успявате да обслужвате кредита си редовно, това е отличен знак. Не се впускайте в необмислени начинания да теглите нови суми, ако не се справяте с досегашните си задължения. Погасявайте предсрочно, договаряйте се и обединявайте задълженията си, изчакайте да приключите и тогава пристъпете към кандидатстване за нов кредит.

Доверен консултант

Ако чувствате, че имате стабилна финансова подготовка, вероятно не сте от хората, които трябва да последват този съвет. Всички останали е удачно да обсъдят належащите въпроси със специалист. Да имаш доверен консултант на своя страна е изключително ценно, особено ако не сте уверени до колко отговаряте на условията, какво Ви предстои и каква стратегия да изберете.

Посетете сайта на Crediport, за да откриете нужните Ви отговори и при необходимост да си осигурите свобода при избор на търсените финансови услуги.