5 железни правила, на които се подчинява мъжката мода

3
266
Добави коментар
epis
epis

Не е само суетата важна, правилата налагат дисциплина, а тя затвърждава стила ви и подчертава изискания ви вкус

Няма да е грешка, ако кажем, че когато говорим за мода, претенциите към представителите на силния пол не са толкова големи в сравнение с тези спрямо дамите.

Да, това е безспорно!

Само си помислете обаче, колко пъти се е случвало в ежедневието си да срещате мъже, които са спазили всички правила за умело съчетаване на детайлите от облеклото. Преди няколко дни, преди месец или година? Когато и да е било, то със сигурност сте го запомнили и бързо може да изброите елементите от цялостната визия.

Това е така, защото и при мъжката мода има неписани, но железни закони, които излъчват мощно послание: Аз съм стилен, а може би небрежен или аз обичам да провокирам!

Ако искате да изглеждате брилянтно, без да се налага да наемате личен дизайнер, вслушайте се в съветите на професионалистите:

1. Удобство, но не за сметка на елегантността

Не се подвеждайте, когато поводът е неформален, особено ако тепърва попадате в тази среда. Непременно се възползвайте от възможността да сложите нещо по-удобно, но не прекалявайте, не го правете за сметка на елегантността.

Над бялата тениска поставете спортно сако с едно или две копчета. За горещите месеци е достатъчно да сте с ленена или друга бяла риза от естествена материя, като заложите на друг акцент: чифт стойностни мъжки кецове.

Обувките винаги са магнит за погледите на околните, не само дамските, разбира се. Неслучайно по тях могат и да ви посрещнат, и да ви изпратят, а какъв ще бъде отзвукът зависи само и единствено от вас.

2. Чорапен непукизъм ли?

Ако не сте в тийнейджърска възраст, не ви подхожда много да се държите като младеж. Бъдете убедени, че това е чаровно само по филмите и ентусиазмът в околните стихва за изключително кратко време в реалността.

За какво говорим? За чорапения непукизъм, който се шири повсеместно. Не бихте могли да си позволите да носите неподходяща дължина, която разкрива повече, отколкото ви се иска при сядане.

С цветовете също се изисква да бъдете умерени. Белите чорапи са за моментите, в които ще тичате в парка или ще работите върху мускулите си във фитнеса. Не е добра идея да се придържате към тях, когато сте с костюм например.

3. Оригиналният подход не допуска безвкусица

Да предположим, че имате любим колан, който слагате често на дънките си. Е, ако той е груб, широк и е с по-скоро каубойско излъчване, няма как да опашете с него и панталона си.

Недопустимо е да изтъквате своята оригиналност по такъв неуместен начин. Тънкият, семпъл, почти незабележим колан е далеч по-подходящ, по възможност в същата гама като обувките, които сте избрали.

4. Без гафове с вратовръзката

Човек и добре да живее, все някога му се налага да сложи вратовръзка. Ако сте от мъжете, които не чакат възникването на такъв повод и в последния момент хукват към магазина, вероятно вече имате няколко качествени модела в гардероба.

Остава да ни изненадате приятно – знаете, че този непреходен аксесоар трябва да стига по дължина точно на пъпа, като леко докосва колана. Нито повече, нито по-малко. Съществено е и да помните, че цветът на вратовръзката е желателно да бъде по-тъмен от ризата, която ще облечете, а широчината й да е в синхрон с ревера на сакото.

5. Авторитетна визия със сако

Мъж със сако винаги респектира – нежните същества наоколо приятно, а за останалите вие се превръщате в конкуренция, която обезоръжава противника само с присъствието си. Струва си да опитате!

За да постигнете търсения ефект, погрижете се за самочувствието си още с намерението си за покупка след влизането в обекта на предпочитаната марка. Класическите модни прийоми диктуват сакото да приляга върху раменете ви, да не бъде нито по-широко, нито по-тясно в тази зона.

А сега смело напред, позволете на облеклото да формира визитката ви в обществото, без да е нужно непрекъснато да изтъквате себе си с думи или фалшиви демонстрации.

Разгледайте и всички предложения от https://www.footshop.bg, за да откриете нови находки за своя сезонен шопинг, избирайки между топ кецове, обувки и дрехи.