20-и юли олицетворява надмощието на доброто над злото

1
141
Добави коментар
Novetika
Novetika

Датата 20-и юли е важна за света и знаменателна за една от най-големите духовни групи на 20-и век: над 100 милиона последователи на метода за усъвършенстване на духа и тялото Фалун Дафа, познат още с името Фалун Гонг.

Представена публично в Китай през 1992 г. от г-н Ли Хонгджъ, древната мъдрост на Фалун Дафа добива невиждана популярност: започва да я практикува всеки шести китаец.

Методът, разпространяван изцяло безплатно и рекламиран от уста на уста, се основава на принципите Истинност, Доброта, Търпение. Той учи своите привърженици как да станат по-добри хора, как да усъвършенстват своя характер и морал, и как да постигнат духовно просветление. Петте медитативни упражнения на Фалун Дафа допълват холистичния култивационен ефект, като подобряват физическата кондиция на практикуващите.

Ако мислите обаче, че 20-и юли бележи щастливо събитие, грешите. На 20 юли 1999 г. лидерът на китайската комунистическа партия (ККП) Дзян Дзъмин дава изблик на най-големите си страхове от загуба на властта. Възприемайки като заплаха невижданата популярност на напълно аполитичната Фалун Дафа – превишаваща почти два пъти по брой симпатизанти тази на ККП – Дзян издава заповед практиката да бъде изличена от Китай, като последователите ѝ бъдат унищожени физически, психически, финансово и социално.

Практиката Фалун Дафа е обявена за зъл култ и демонизирана. Привържениците ѝ са хвърляни в затвори, трудови лагери, центрове за промиване на мозъци и психиатрични заведения. Там спрямо тях прилагат най-брутални методи за изтезание с цел да ги принудят да се откажат от убежденията си. Кулминация на жестокостите е провежданото от китайския режим насилствено отнемане на органи от живи практикуващи Фалун Дафа, които правителството продава на заможни пациенти, нуждаещи се от трансплантация.

Защо тогава Фалун Дафа се разпространява в над 100 държави по света, включително България? И защо милионите ѝ последователи не пропускат да отбележат датата 20-и юли всяка година от 1999 г. насам? Отговорът е, че тази дата символизира нещо много повече от началото на репресиите.

Изобличаване на ККП

На първо място, тази дата показва, че 22-годишният кървав Холокост е незаконен и безпочвен. И светът трябва да разбере за него. Защото практикуващите Фалун Дафа са добри, милосърдни и толерантни хора, които през всички тези години нито веднъж не са отвърнали с агресия на своите мъчители и преследвачи.

Всяка година 20-и юли напомня на света, че зад индустриалната мощ на Китай стои един престъпен режим, за който човешкият живот няма никаква стойност.

20 юли 1999 г. бележи поредното кърваво събитие, с каквито изобилства 100-годишната история на ККП: чистката в Янан (1942-1944 г.), отнела живота на над 10 000 души; поземлената реформа (1949 г.), когато са избити между 1 и 4 милиона души; Големият скок напред (1958 г.), довел до Големия глад и погубил живота на 43 милиона китайци; Културната революция (1966-1976 г.), отнела живота на над 1 милион души; политиката за едно дете (1979 г.), предизвикала близо 500 милиона насилствени аборта и клането на студентите на площад Тиенанмън през 1989 г., когато са убити поне 10 000 души.

Само Мао Дзедун е отговорен за убийствата на най-малко 70 милиона китайци, пресмятат историците Чан и Халидей, автори на книгата „Мао: Непознатата история“.

Всички тези погубени в мирно време невинни животи предшестват събитията на 20 юли 1999 г., когато атеистичната ККП отново демонстрира, че за нея не съществува нищо божествено и свято. И че сляпата вяра в партията трябва да е единственото кредо на всеки китайски гражданин, а онзи, който дръзне да повярва в нещо друго, е дисидент и подлежи на наказание.

20-и юли разказва на света, че ККП не се свени да изфабрикува и най-долните лъжи, в опит да оправдае масовите репресии на своите граждани. Като например мита, че практикуващите Фалун Дафа се „самозапалват“.

20-и юли разкрива на света, че за ККП, петхилядолетната китайска история и традиции са необходими само, ако служат на идеологията на режима. Показва, че комунистическата диктатура възпитава младежта във фалшиви ценности, с каквито са пропити всички аспекти на образованието, литературата, културата, икономиката и социалния живот в Китай. Те дори се изнасят в чужбина, например чрез институтите „Конфуций“, чиято цел, преди преподаването на китайски език, е пропагандата на комунистическа идеология.

20 юли 1999 г. стана причина целият свят да разбере, че ККП използва живи хора – затворници на съвестта в Китай – като банка за органи, за да печели близо 1 милиард щатски долара от провежданите между 60 000 до 100 000 трансплантационни операции годишно. В хода на изваждането на органите, жертвите умират.

20-и юли показва как за ККП е нормално арогантно да погази споразумението „една държава, две системи“ с Хонконг и да наложи авторитарен режим чрез Закона за националната сигурност.

20-и юли помогна на света да разбере, че за ККП нямаше проблем да преустанови вътрешните полети, но да остави международните, и така да позволи на смъртоносния коронавирус да зарази целия свят и да отнеме живота на милиони.

20-и юли напомня на света, че преследването и изтезаването на уйгурите в лагерите в Синдзян е нормална практика за ККП.

Защото комунизмът е покварена идеология, която може да съществува само чрез лъжи, кръв и насилие.

Силата на праведната вяра

Но преди всичко, датата 20-и юли доказа на света, че праведната вяра винаги ще е по-силна и от най-демоничния режим. Независимо на какви репресии са подложени последователите на Фалун Дафа, праведната вяра ще продължава да озарява избрания от тях път и да ги води към духовно съвършенство.

20 юли 1999 г. означава, че само сърца, които са отворени към божественото, могат да останат неопетнени от извратените морални ценности на нашето съвремие и безумното поругаване на историческите традиции.

Ето защо на всеки 20-и юли слънчогледовожълтите фланелки на Дафа практикуващите огряват градове и улици в мирни демонстрации, и те напомнят със своите лозунги, че „светът има нужда от Истинност, Доброта и Търпение“.