Уикенд в Лейк Уърт Бийч, американския щат Флорида (фотогалерия)

1
115
Добави коментар
Novetika
Novetika

Лейк Уърт Бийч е градче с близо 40 000 жители на източното крайбрежие на щата Флорида, на около 100 км северно от Маями. Дължи името си на лагуната Лейк Уърт, която се намира в източната му част.

Много хора изобщо не са чували за него, защото нe притежава горещата слава на своетовноизвестния Маями, нито изтънчената атмосфера на Форт Лодърдейл.

Градът е известен като мястото, „където започват тропиците“, защото тук растат много тропически растения, като махагон, кралска поинциана, различни сортове палми, африканско дърво-лале и много видове евкалипт.

Лейк Уърт Бийч има с какво да се похвали и да ви накара да запомните визитата. В чаровния даунтаун, който е артистичната душа на окръг Палм Бийч, се намират историческият музей Lake Worth Historical Museum, театърът Lake Worth Playhouse, клубове с жива музика, галерии, бутици и множество кафенета и ресторанти. Сградите по двете главни улици Lake Avenue и Lucerne Avenue са в характерния за южна Флорида едно- и двуетажен стил Артдеко.

Eдно от най-известните ежегодни събития е Фестивалът на уличната живопис (Street Painting Festival), който се провежда от 1995 г. насам и е също едно от най-популярните културни събития в южна Флорида. Провежда се през февруари и привлича над 600 художници, които вместо четка използват тебешир и креда, и уличната настилка вместо платно, за да го превърнат в уникална галерия на изкуството, с богато разнообразие от традиционни, съвременни и 3D шедьоври. Това е най-големият безплатен фестивал от този род в света.

Седмицата на Финландия (Finlandia Week) e друг ежегоден фестивал, който се провежда в чест на многобройното финско население, което живее в града. В Лейк Уърт Бийч и съседното градче Лантана се намира най-голямата финска общност в САЩ.

Ако сте любители на Октобърфест, тук непременно ще усетите почти автентичната забавна атмосфера на баварския празник, но на фона на елегантно украсени палми и значително по-високи октомврийски температури. Той се провежда на улица Lantana Road, която е точно до плажа Лейк Уърт Бийч и е най-мащабното Октобърфест празненство в южна Флорида.

В града се провежда и ежегодният Фестивал на дърветата (Lake Worth Festival of Trees). Това е забавно образователно събитие за деца и възрастни, на което има изложени експонати от местната флора, срещи с характерни за Флорида животинчета и продукти от местни производители. Жителите на града могат да се регистрират да участват в томбола, за да спечелят разсад на местен вид дърво за естествена сянка, и консултация със специалист по градинарство. Целта на фестивала е да насърчи флоридските собственици на къщи да научат кои местни дървета образуват плътна естествена сянка и да ги засадят, като по този начин могат по екологичен начин да свалят жарките летни температури в дворовете си с няколко градуса.

Плажът на Лейк Уърт Бийч е друго примамливо място за жители и гости на града. Покрай пясъчната ивица се простира красива алея за разходка, от другата страна на която има паркове със зелени поляни, пейки и фитнес уреди. Любителите на залагания могат да посетят намиращото се точно до плажа Lake Worth Beach Casino. Тук също така се провеждат сватби и други церемонии, тъй като комплексът предлага бална зала с пленителна гледка към океана.

Невъзможно е да дойдем на плажа на Лейк Уърт Бийч и да не се отбием в Benny’s on the Beach. Ресторантът е разположен в началото на морския кей и менюто включва богат избор от закуска до вечеря. Вкусната храна и незабравимият морски пейзаж са озвучени от подбран репертоар от поп и кънтри хитове, изпълнени на живо.

Ако имате път към южна Флорида, отбийте се в Лейк Уърт Бийч, ще останете приятно изненадани!