Как да поддържаме мокет – 5 съвета от специалисти

1
127
Добави коментар
georg4610
georg4610

Днес ние ще ви разкажем за това как е възможно мокетът в офис помещенията, в които работите, винаги да изглежда чист и да се чувствате уютно, докато си вършите задълженията. Вероятно на повечето от вас това ще им се стори като задача с повишена трудност и не ще повярват, че са възможни подобни резултати, но е време да оставите скептицизма си у дома и да погледнете малко по-оптимистично над случващото се.

Имахме възможността да се посъветваме с едни от най-добрите специалисти от Pochistvane2000.com, които склониха да споделят пред нас не малко от тайните и триковете, свързани с поддръжката на мокета в офис помещенията. Казаното от тях ни остави без думи и затова няма да губим и минута време, а ще изпишем всичко онова, което научихме от квалифицирания персонал.

5 топ съвета за почистването на мокета в офиса

Винаги чистете с професионална прахосмукачка;

Ако сте от онези служители, които винаги искат да се заемат с по-голямата част от задълженията, не защото се стремят да се докажат пред шефовете, а заради самата им природа. Дори и да не ви се вярва, има и такива хора, които приемат офиса за свой собствен дом и се стремят мястото, където прекарват по-голямата част от деня, да бъде наистина чисто и уютно.

В случай, че се припознавате в тези няколко реда, то погледнете с доверие към професионалните прахосмукачки. За да се запази една подова настилка за дълго време чиста и приятна на вид, то редовното събиране на праха и фундамент, който не бива да изпускаме. Чрез вакуумирането сухите частици, които могат да навредят на тъканта, се премахват. Тук обаче е важно да знаете, че нещата следва да се случват с помощта на професионален уред, а не една от онези прахосмукачки, които използвате у дома. Нека не забравяме, че трафикът на подобни места е доста по-висок и затова нека мислим разумно и рационално.

Не позволявайте да внасяте външни прахообразни частици;

За целта се изисква на входа на самото помещение да има висококачествени изтривалки, с помощта на които да не се позволява внасянето на прахови частици. Така ще успеете да си създадете по-малко грижи в бъдеще.

След почистването на мокета, не позволявайте на почистващите препарати да се задържат за дълго в тъканта;

Може и да не ви е минавало през ум, но химикалите, които са част от състава на почистващите препарати, могат да бъдат наистина „смъртоносни” за вашия любим офис мокет. Не им позволявайте да го съсипят, само защото сте забравили да ги отстраните.

Премахвайте петната на момента;

Ако забележите, че върху мокета се е появило някакво петно, било то от коледното парти или след като сте празнували рожден ден на ваш колега, то незабавно го отстранете. Препоръчително е това да се случи в момента, в който червеното вино е попаднало върху него или разлятото горещо кафе от още спящия ви шеф.

Погрижете се за намирането на добра фирма.

Става въпрос за професионални фирми за почистване на мокети, килими и всевъзможни подови настилки. Дори останалите във фирмата да не проявяват желание да се ангажират с подобно нещо, то направете го вие. В крайна сметка уютната и приветлива офис среда ще се понрави на всички и най-малкото, което ще получите, е множество благодарствени слова.

Бъдете отговорни и се грижите за чистотата. Тя е една от предпоставките за добро здраве. Pochistvane2000.com е в готовност да ви съдейства винаги, когато се нуждаете от услугите й.