5 спа процедури, които да опитате това лято

1
157
Добави коментар
Smarkethink
Smarkethink

Лятото е най-подходящото време за нови изживявания и приятни емоции. И разбира се, за повече свободно време, в което да релаксираме и да забравим за работата и лични ангажименти. Днес е все по-трудно да се открие спокойно, приятно и уютно място, където просто да се отпуснем и да се наслаждаваме на прекараното време в компанията на любимите хора.

Затова в спа център Este Fitness & Spa се стремим да съчетаем стилния дизайн и изисканата атмосфера с уюта и тишината, които все повече са ни необходими за истинска почивка. В разгара на сезона сме ви подбрали няколко приятни и свежи спа процедури, които се извършват от нашите професионални терапевти. Ако все още не сте ги опитали, това лято имате възможност да им се насладите. Ето и кои са те.

Балийски масаж в хамама

Тази процедура е характерна за индонезийската култура и се прилага за отпускане на цялото тяло и освобождаване на натрупания стрес и напрежение. Балийският масаж възниква преди повече от 3000 години и изисква добро познаване и практикуване на различни техники като акупресура, стречинг, рефлексотерапия и ароматерапия за постигане на истинска релаксация. В спа центъра на комплекса процедурата се извършва от професионални терапевти от остров Бали. Според желанието на клиента те използват пяна, глина или водорасли при масажа, за да омекотят и озарят кожата.

Топлият въздух в хамама, където се практикува процедурата, допълнително отпуска тялото и значително намалява стреса и напрежението. В комбинация с балийския масаж ви препоръчаме да изпробвате и кратък пилинг за цяло тяло, който да ви зареди с нови сили и енергия, благодарение на активните съставки в нашите продукти.

Масаж с миди (Lava Shell massage)

Следващото свежо предложение от нашите спа процедури, което ще ви предложим в разгара на лятото, е масаж с океански миди –  внимателно полирани и преминали през специален процес на обработка миди, за да не нараняват кожата по време на процедурата. Всяка от мидите се запълва с биоразградим самозатоплящ се гел, който е предназначен нежно да успокоява тялото и да създава усещане за безметежност и релакс. Масажът с миди основно се практикува за отпускане, намаляване на болката и напрежението в различни части на тялото и укрепване на имунните защити на организма.

Спа центъра на Este Fitness & Spa е единственото място, където терапията се извършва върху специална масажна маса, посипана със затоплящ натрошен кварц. Смята се, че този камък отнема негативната енергия от тялото и носи дългосрочни ползи за здравето.

Ритуал „Морски бриз“

Морски бриз е третата от нашите спа процедури, която е посветена на лятото и морето. Името не е случайно избрано, защото ритуалът започва с нежен пилинг със соли от Мъртво море или кокосови стърготини и продължава с релаксиращ масаж, който да разтовари тялото и отнеме негативната енергия.

В края на ритуала се поднася специален коктейл. Целта е тялото да се хидратира и организмът се чувства тонизиран. За разлика от други процедури, ритуалът „Морски бриз“ се практикува единствено в спа комплекс Este Fitness & Spa, защото е специално разработен от професионалните ни терапевти. Спокойствието и комфорта, което е неизменна част от атмосферата в спа центъра, допълнително увеличава чувството на наслада и удовлетворение след края на всяка терапия.

Иновативна процедура от Biologique Recherche

Чрез индивидуален подход и диагностика на кожата, висококвалифицираните експерти в спа комплекса изготвят персонални терапии за тонизиране на кожата и постигане на сияен вид през лятото. Например, хидратиращата и изглаждаща процедура Soin Lissant се извършва по метода Biologique Recherche за възстановяване на кожата и постигане на равномерен тен. А кислородната терапия VIP 02 заздравява горните слоеве на епидермиса като озарява и изглажда кожата.

Освен LIFT C.V.S  за лице, можете да изберете и LIFT C.V.S процедура за тяло, която да ви помогне по-бързо да влезете в желаната форма. Скулптуриращата терапия LIFT C.V.S. се извършва под формата на оформящ масаж с цел стягане и тонизиране на тъканите и оформяне на тялото.

Джакузи за двама

Удоволствието да споделиш незабравимите емоции от нашите спа процедури с половинката е страхотно. Затова ви споделяме една свежа идея за релаксираща процедура по време на лятната почивка. Както знаете, хидромасажът носи редица ползи за ума и тялото. Горещата вода има изключително благотворно въздействие върху нервната система и помага при състояния на хронична умора и безсъние. Хидромасажът също така подобрява кръвообращението и поддържа организма в добро здраве.

Ако тези причини не са ви достатъчни да се потопите в горещото джакузи с любимия човек, то комбинацията с бутилка охладено вино и свежи плодове определено ще ви накара да размислите. А ароматните свещи, разположени около джакузито, както и леко приглушената светлина допълват невероятно романтичната атмосфера.

Неслучайно казват, че хубавите спа процедури допринасят за постигане на качествена почивка и поддържат здравето и красотата. Затова, която и терапия в спа центъра да изберете това лято, със сигурност ще внесете нужното спокойствие и уединение в своето динамично ежедневие.

Последни публикации в блога

Лятото е най-подходящото време за нови изживявания и приятни емоции. И разбира се, за повече свободно време, в което да релаксираме и да забравим за работата и лични ангажименти. Днес е все по-трудно В сезона на почивките и дългите безгрижни дни звучи трудно постижимо да спортуваме активно. Но, от друга страна, летните тренировки ни помагат да се разтоварим по-лесно, да поддържаме добра фигура и да бъдем Тренировките са важен елемент от здравословния начин на живот и несъмнено все повече хора ги включват в своята ежедневна рутина. Поддържането на стегнато тяло и стройна фигура в дългосрочен план обаче е трудна Изборът на първокласни спа процедури може да се окаже истинско предизвикателство за ценителите на незабравимите спа преживявания. Особено, ако търсите перфектното място за пълноценна почивка, релакс и спокойствие, в съчетание с изискана атмосфера Пролетта настъпи и независимо от постоянните температурни промени, съвсем скоро ще имаме възможността да се насладим на по-дълги и слънчеви дни. Колкото и нетърпеливо да очакваме затоплянето на времето е важно да си Дългоочакваните майски празници носят много настроение, свежест и радост. Те са посветени на срещите с близки и приятели, слънчевите разходки сред природата и  празненствата с отрупани маси. И колкото и да се стремим В разгара на пролетта обикновено се ориентираме към подходящи спортни активности за стягане и оформяне на тялото. Има няколко тренировки, които са предназначени за извайване на фигурата и подобряване на силата и издръжливостта. Пролетната умора е едно от най-честите състояния, което настъпва със затоплянето на времето. Липсата на енергия и общата отпадналост вероятно са познати на много от вас точно в този период от годината. Наред Природната медицина придобива все по-широка популярност у нас и редица билки и растения се употребяват за лечебни цели. В основата на използването на естествени природни средства за лечение е залегнала и философията на