Каква е цената на едно хоби за колекциониране на ловни ножове?

1
130
Добави коментар
fire19
fire19

Колекционерските ловни ножове са супер нашумял хит сред колекционерите, което е тенденция през последните години.

Най-интересното е, че е възможно дори да се превърне в една от класическите колекционерски дейности както преди години се появи манията по колекциониране на дискови плочи, медни вещи, химикалки и часовници. Е, реално в тази хоби дейност няма нищо лошо, особено ако имате пространство, помещение или секция, където да си наредите ценните за вас предмети. Представете си една красива стена със стилно подбрана секция с витрини, където сте подредили красиво и тематично разнообразни ловни ножове с подходящи калъфи и поставки. Каква визия! Какво усещане… Особено ако са в офис или личен кабинет. 

Разбира се, всяко хоби има своята стойност или с други думи – цена, която трябва да се заплати. Въпреки че нашата народопсихология се свързва често с израза “кеф цена няма”, то всяко нещо има цена и това предполага наличието на средства, за да се реализира или да се придобие. Същият принцип е валиден и за колекционерските ловни ножове. Без значение от целта, поради която вие сте решили да ги събирате – трябва да сте готови да инвестирате немалка сума в това ваше хоби.

Какво ви трябва за една колекция от ловни ножове?

На първо място, имате нужда от обособено помещение или секция, където да поместите, наредите и изложите вашата колекция. Някои хора поставят ловните ножове в шкафове, но самата идея от колекцията се губи тотално, тъй като тези предмети трябва да се виждат, за да галят окото на техния притежател и да допълват стилния интериор. Също така, е хубаво да предвидите към самите ловни ножове поставки и калъфи, тъй като доброто съхранение е важно за дългосрочната визия на самите предмети. 

Ловните ножове все пак не губят своята функционалност. Затова може да разчупите интериора, като добавите към секцията красиви дървени подложки или дъски от масивно дърво. Все пак металните елементи по ножовете си пасват идеално с дървото, а цветовият подбор ще оставим на вас.  Още един хубав детайл към колекционерската визия е стилна масичка с метален поднос и прилежно подредени стъклени бутилки с хубаво уиски или алкохол по ваше предпочитание.

Така ще успеете да създадете една класическа визия, стилен вид и перфектен интериор, които да отговарят на вашия ловен кът. Някои ловци добавят трофеи, стари значки, интересни старинни предмети като мешки, патрончета и кожени колани. Честа практика е да се поставят фотографии в груби рамки в самото помещение, подредени по несиметричен начин. Това ще създаде индивидуалност на пространството, като ще подчертае важните моменти, които са запечатани в снимките.

Представям ви няколко основни елемента, които да добавите към колекцията ви от ловни ножове, но все пак не забравяйте, че вие определяте цялостния вид. Всичко зависи изцяло от вашата концепция, но определено ловните ножове трябва да бъдат на показ, защото всяка колекция заслужава внимание и правилно отношение. Все пак не малко средства ще бъдат инвестирани в тези уникални ловни ножове – зарадвайте гостите с още толкова уникален стил и красиво съчетание на отделните елементи. Добрият вкус винаги личи и остава впечатление. Успех!