Всичко относно ремонта на къща

1
125
Добави коментар
fire19
fire19

Строителство /

Може ли да се представите, че живеете в къщата на мечтите ви?

А, мислите ли, че тя ще е вечно в състоянието и вида, в които си я представяте? Рано или късно се налага ремонт на тази къща. Появяват се течове, технически проблеми от рода на електрическите услуги, ВиК недоразумения, ронене на стените поради външни фактори и други пречки, които налагат адекватно реагиране и съдействие от страна на коректна строителна фирма или добри майстори. 

За ремонт на къща можем да говорим надълго и нашироко, но най-обобщено е, че това е ремонтна дейност, която е комбинация от разнообразни по вид строителни услуги, имащи за цел да върнат комфортна във вашия дом. Ремонтът може да бъде всеобхватен. Дори при необходимост от смяна да меките връзки за бойлера и отводняването на банята може да говорим за ремонт към определена част от къщата. 

В разговорната реч, не винаги към понятието за “ремонт на къща” се включват малките ВиК и електро услуги. Например, ако трябва да дойде техник, за да свърже интернета и оптичния кабел за телевизия, то в такъв случай не можем да го определим като ремонт, а по-скоро като довършителна дейност. В понятието ремонт на къща би следвало да включим всички строителни и довършителни дейности, които изискват някакви времеви  срокове за изпълнение, отнемат време, ресурси и налагат необходимостта от конкретизация. 

Какво включва ремонтът на къща?

Ако сте се объркали или нещо е останало неясно, то тук е време за по-конкретни обяснения и удачни примери. Ремонтът на къща изисква на първо място – съгласуване. С други думи, всички собственици или обитатели трябва да обсъдят какво ще се ремонтира/ освежава/ променя/ подменя. След това се преминава към консултация със строителни фирми за ремонт на къща, които ще ви дадат обратна връзка и ориентировъчен бюджет. Когато вече изберете фирма-изпълнител, се преминава към същинската част. Към ремонтните дейности в една къща можем да причислим следните категории:

Ремонт на покрив/ ремонт на таван;Ремонт на баня и санитарни помещения;Ремонт на кухня;Ремонт на тераса и балкон;Ремонт на градина;Поставяне на ел инсталации;Поставяне и изграждане на ВиК система;Изкопна дейност и дренаж;Изграждане на подпорни/ укрепващи стени и др.
Например, при ремонт на баня или санитарен възел се налага работа с експерт, който да планира процеса, да ви даде обратна връзка, да постави коректно срокове за изпълнение и да започне ремонтен процес.

Тук може да се включат дейности като: къртене на стари плочки, бутане на преградни стени, организация на пространството, смяна на санитария и душ/ душ кабина и пр. Друг пример за електро и ВиК услугите е, че тях можем да причислим към ремонта на къща, ако имат фундаментален характер. Например, ако искате да прекарате контакт в банята през коридора или да смените локацията на ключовете за спиране и пускане на тока. Друг вариант е, ако сте преценили да правите ремонт на кухнята и искате да смените изцяло визията и се налага изграждане на нови ВиК системи, тръби и водопровод. В такива случаи, тези малки на пръв поглед услуги имат важна роля за цялостния ремонт.

За по-конкретни разяснения и професионална подкрепа все пак е хубаво да се обърнете към коректна строителна фирма, която се занимава с ремонт на къщи и може да ви представи богато портфолио.

Facebook
Messenger
Twitter
Email
Pinterest