Пристройка към къща – видоизменения и правила

5
202
Добави коментар
kracimira
kracimira

  Когато вземете решение да пристроите към Вашата къща допълнителни квадрати е важно да знаете, че има и документална част, с която трябва да се съобразите, ако искате всичко да е нормативно и съобразено с изискванията по ЗУТ. Това е необходимо за да бъде законна пристройката и да стане част от общата площ, която имате като нотариална собственост.

    Важно условие все пак е дали имота, който притежавате има подобна опция за пристрояване. Трябва да разберете дали имате нужда от съгласие на съсобственици, съседни имоти, дали ще спазите границите и отстоянията, какъв е ПУП на района и възможно ли е подобна стъпка. Това може да проверите в съответният район на държавната администрация.  Ще уточните какво точно е предназначението на бъдещата пристройка и това ще спомогне за издаване на съответното разрешение за нейното реално присъствие и архитектурна особеност.

  Не забравяйте, всяка документация и разрешителни имат определени срокове, които не трябва да нарушавате при тяхното изпълнение за да бъдат годни за ползване.

  Повече за строителна документация на жилищни и нежилищни сгради, ремонти, строителство и преустройства на сайта и блога ни на строителна фирма МД-90 за Варна и област на адрес – http://www.md90.biz

Харесване на това:

Харесвам Зареждане…