Щори – какво да изберем?

1
199
Добави коментар
rzamen
rzamen

Разнообразие от продукти за защита на стаята от слънчева светлина повдига въпроса какво е по-добре да изберете за декориране на прозорците си. Най-популярни са роло щорите и венецианските щори. Тук ще се опитаме да разберем кой вариант ще бъде най-подходящ за всеки дом.

Роло щорите

Роло щорите се навиват на компактно руло и това е едно от ключовите предимства на този модел. Поради това те са по-функционални и компактни. Също така щорите не изискват допълнителна поддръжка. Тъй като и те се замърсяват, можете да почистите повърхността от прах с обикновена прахосмукачка без измиване. Последното предимство е разнообразният асортимент. Така че, можете да си купите роло щори или роло щори Ден и Нощ с най-различни цветове, в зависимост от индивидуалните предпочитания.

Предимствата на щорите включват още:

лекота на използване;лекота на регулиране на нивото на слънчева светлина, влизаща в стаята;практичност и лекота на поддръжка.
Инструкции за избор

Знаейки за характеристиките на популярните видове щори и завеси, можете да продължите директно към правилния избор. Струва се съобразите, като се вземат предвид особеностите на използването, тъй като всеки от представените видове щори и завеси е предназначен за използване при определени условия.

В кухнята нивата на температура и влажност са постоянно повишени и следователно е по-добре да се даде предпочитание на алуминиеви щори, които се почистват лесно. Като алтернатива можете да закупите роло щори, чийто материал е импрегниран със специално защитно съединение.

Когато оформяте интериора на хол или детска стая, можете да разгледате по-отблизо ярки щори на метална основа или роло щори с атрактивен модел и цвят. По-добре е моделите да са в светли нюанси, което ще създаде положителна атмосфера вътре в стаята.

За спалнята перде щори или щори Ден и Нощ са идеални. Поради редуването на плътни ивици с полупрозрачни, можете лесно да регулирате степента на осветеност в стаята, независимо от времето на деня. Можете да си купите роло щори тип зебра в различни нюанси и текстури.

Когато избирате между материали за производство, винаги се фокусирайте върху качеството. В този случай завесите ще издържат дълго време.