Услугата Пътна Помощ И С Какво Може Да Е Полезна?

1
167
Добави коментар
prodavalnik.top
prodavalnik.top

Услугата пътна помощ и с какво може да е полезна?

Пътна помощ услуга не включва в себе си само една манипулация, а доста в една услуга. Приетото пряко наименование в т.нар. жаргонен израз е репатрак.

Повече за услугата и какво включва тя:

МПС изпълняващи тази функция са специални и изискват наличие на лиценз, като той се издава за всеки автомобил ( или минимум един към фирма ), прави се технически преглед.

Тези превозни средства имат някои особени характеристики. Наличие на платформа, някои с подвижна ( хидравличен падащ борд ), други със неподвижна ( стационарна ), като товаренето върху тях се извършва по специални метални пътеки. ”Вилица” за репатриране на автомобили, чрез прикачване ( боксир ) на предна или задна част. Повечето фирми извършващи пътна помощ имат и допълнителна платформа тип ремарке или колесар.

Пътна помощ е  услуга  за помощ на хора попаднали в бедствие, произшествие или аварии случили се по време на пътуване с автомобил или други видове МПС.

В нея се включва посещение от фирма на място оказано от вас. Посещение на катастрофа, мястото на което сте попаднали в бедствие или машината ви просто е отказала да се движи. Извършване на някои дейности на място, ако са необходими или възможни, репатриране на автомобила ви до сервиз, бензиностанция или друга желана точка. Обикновенно фирмите предлагат услугата денонощно ( 24/7 ), което означава, че можете да ги потърсите по всяко време, но все пак проверявайте.

Примерни изображения:

Пътна помощ – тип с лебедка и подвижна платформа – падащ борд

–––––––––––––––––––––-

 Пътна помощ – тип с лебедка и неподвижна платформа

––––––––––––––––––

Колесар “ Вилица “ за извозване на МПС със частичнко прикачване – репатрак

––––––––––––––––––-

Подразделения или допълнителни услуги включени в ”Пътна помощ”:
Доставка

Доставяне на гориво, части, масла, антифриз, гуми, консумативи, вода и дори провизии ( ако изтеглянето изисква тежки самоходни машини или друго ) до вашето местоположение. Не особено много предлагат тази опция, проверявайте на кого звъните ако се нуждаете от такава опция.

Сервизнна дейност

Отстраняване на неизправности – ако е възможно се извършва ремонтна дейност. Както и смяна на гуми, накладки, доливане на течности и други.

Реатрак

Репатриране / Превоз / преместване на МПС от точка А до точка Б. Репатриране реално означава, преместване на автомобил не на собствен ход ( или още принудително преместване ), кратката жаргонна версия е репатрак. Превоз от ваш адрес до сервиз или превоз на МПС от едно местоположение на друго, кеото пожелаете, ако няма кой да ви го докара на собствен ход или не желаете друг да шофира автомобила ви. Освен това можете да изпратите репатрак в магазина от който сте закупили автомобил. Да го достави до ваш адрес, може дори да го закара директно за регистрация в КАТ, без да е необходимо вашето присъствие.

Кратка история на услугата за България:

В миналото нашите шофьори, предимно са били обучавани доста дбре в казармата, освен по школите и училищата със авто специалност. Не са имали проблем с отстраняването на повреди по път, като това особено с руските автомобили е било неизменна част от пътуването. Тоест дори и да сте нямали грам понятие, в последствие все на нещо се научавате или неволята ви учи намясто. Но все пак автомобилите не са били сложни и за това отстраняването на пвореди е било сравнително лесно. Да не говорим, че малко хора са притежавали МПС до към средата на 80-те и при повреда, чакането на случаен минувач, би било абсурдно. Но нещата се променят, след като и тук навлизат вече западни автомобили с по сложна механика и електроника, което вече затруднява повечето шофьори. А с модернизирането ни, идват ( както по света ) все по необразовани, незнаещи и некачествени шофьори. Това довежда до създаването на първата автоорганизация в България през 1957 г. В началото си е предназначена за подпомагане взаимно между членовете в нея, но не е била това основната и цел. По-скоро предимно като организация за събирания и т.н. Т.нар БАТК, която след това променя името си на СБА.

Съвети:

Съветсваме ви много внимателно да проверявате към кого се обръщате за тази услуга, доста мнителни и незаконни ”фирми” без лицензи и неиздаващи фактури се навъртат. Те биха ви дали доста по-висока цена, да не говорим, че ако ви заведът при техен сервиз, буквално във всеки смисъл би могло да в иограбят. Да не говрим и какв идруги неща могат да се случат.

За да избегнете това избирайте фирми със налични оценки от реални хора в техните сайтове, фейсбук страници и гугъл бизнес. Обикновенно те имат и лиценз, все пак търсете и лицензен номер, ако има публикуван няма как да не е реален. Те знаят, че лесно може да ги провери всеки един човек. Не на последно място питайте дали рпедлагат фактура и задължително изисквайте такава!

Търсете в Гугъл: пътна помощ, пътна помощ софия, пътна помощ варна, пътна помощ пловдив, пътна помощ бургас, репатрак