Какво представлява обръщането на прозорци?

1
157
Добави коментар
fire19
fire19

В повечето статии винаги се дава информация за смяната, ремонта и монтажа на дограма.
Тук обаче ще се спрем на един от моментите в самия процес по смяна на дограма, защото поражда интересни въпроси от страна на потребителите. Акцентът ще го преместим върху обръщането на прозорци и материалите, с които е възможно да се постигне максимален ефект и завършена визия.При монтажа на дограма се появяват празни пространства, които чисто естетически и функционално не бива да бъдат неглижирани и пренебрегнати. Разбира се, може да си вземете ден-два почивка от присъствието на майсторите вкъщи, но се опитайте в максимално бързи срокове да сте преминали към обръщане на прозорците и детайлното запечатване на ъглите.
Нещо повече за обръщането на прозорци

Обръщането на прозорци е метод, при който може да се използват разнообразни строителни материали като: фибран, гипсокартон, плоскости, мазилка и пр. Всяка от възможностите е подходяща при различни условия и според цялостната визия на прозорците и вашето жилище. С други думи, опитните майстори ще ви предложат най-доброто решение, което да се вмести в бюджета с приоритет и което да създава една завършена визия на конструкцията с естетични нотки. Тук ще се спрем на метода обръщане на прозорци с фибран (XPS).

Обръщане на прозорци с фибран (XPS)

Вече се досещате как е професионалният термин за фибран, затова няма да се спираме на терминология. Най-вероятно вас ви интересуват чисто практическите особености и методика на работа. След като дограмата е сменена и монтирана, пространствата около самия стъклопакет трябва да се запълнят, за да не стоят отворени дупки, които развалят фасадата и визията. Един лесен и удобен начин е чрез използването на XPS плоскости, които имат роля и при топлоизолацията. Те са удобни и функционални, но начинът на поставяне или по-скоро лепене на същите фибрани плоскости е от особено значение. Например, добра практика е да се поставя залепващият слой върху основата, като внимателно след това се прикрепя самото парче плоскост. Друга добра практика е да се работи с качествен фибран с дебелина около или над 2 см (това е хубаво да се изкоментира на място с професионалист).

Тук при този начин на обръщане на прозорци с фибран е важно да се мери, реже и залепя супер прецизно, защото иначе ще се получи естетически неприятен вид. Ето защо специалистите наистина трябва да са опитни, квалифицирани и търпеливи. Това определено не е работа за сам човек, защото понякога се налага подкрепа, особено ако се прави двойно обръщане с фибран.
Какви са цените при обръщане на прозорци с фибран?

Е, този въпрос не може да се подмине лесно. Разбира се, цената винаги има финална и определяща сила. Ето защо е препоръчително да направите консултации с поне две строителни фирми, да разпитате приятели и близки за препоръки на добри майстори и да потърсите ревюта за фирмите в интернет. Така ще успеете да прецизирате избора си и да се допитате до специалисти, които могат да свършат задачата на първо място – кадърно и професионално, а на второ място – съобразно с вашия бюджет. Не забравяйте, че хората са казали “С питане до Цариград се стига”, така че за конкретните цени – ще трябва да отправите запитване.

Добави коментар

Абонирай се
Уведомете за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари