Колко ще ви излезе санирането на къща?

1
155
Добави коментар
fire19
fire19

Строителство /

Няма човек, който поне веднъж да не попита или поне да не се зачуди колко ще му струва дадено нещо. Е, тъй като сме на строителна вълна и тематика, свързана именно с ремонта и санирането на къща – признайте си. Вие също се чудите колко солено ще ви излезе и колко ще струва целият процес. Напълно нормално е, без значение от финансовия ресурс, с който разполагате, да се стигне до разплащане, до закупуване на материали и като цяло до работа с пари. Дали сте от хората, които умело, разумно и предвидливо планират бюджета си, или сте от бохемите – това е ваша работа. Ние сме тук по друга причина, а именно – да направим разбивка на цената за саниране на къща. 

Можем ли да говорим в цифри при санирането на къща?

Ако трябва да говорим откровено, то не трябва да даваме сюрреалистични данни или като цяло да ви снабдяваме с безполезна информация. Ето защо на този въпрос, който касае цената на саниране на къща, е супер субективен и изисква индивидуална калкулация. При някои проекти санирането е под 10 000 лв, защото има нужда от леки ремонтни и строителни дейности, но при други е необходим доста солиден бюджет (понякога дори над 30 000 лв). Не се плашете от цифрите. Именно поради тази причина не искахме да ги наместваме тук. 

Тази статия цели да ви даде ориентир, но не и фиксирана цена за саниране на къща или жилище. Апелираме да се обърнете към коректна строителна фирма, която може да разгледа вашия проект и да ви даде наистина добра справка и разбивка на всички разходи и заплащане на труд. Факт е, че всеки проект изисква индивидуален подход и специфично отношение. Все пак не може да дадем една и съща цена за къща 120 квадрата и такава с площ над 400 кв.м. Разбира се, в цената се включват редица влияещи фактори като: използвани строителни материали, човешки ресурс, сложност на проекта, исикания и преференции, непредвидени разходи и пр. 

Съвети при външно саниране на къща

Една добра препоръка е да отделите време да създадете списък с въпроси, които ще можете да отправите директно към компетентните хора от строителната фирма, с която ще работите. Опитайте се да мислите в перспектива. Направете качествен анализ и разбивка на това, което искате и определете ориентировъчен бюджет. Например, ако разполагате с 12 000 лв, може да отделите 90% от спестените пари за външно саниране на къща или жилище. Хубаво е да имате предвид, че санирането е процес, който е последователен и е препоръчително да купувате качествени материали. Но все пак ако не можете да поемете цялото саниране, добра практика е да приоритизирате проекта. Тоест, да опишете кое е с най-висок приоритет и кое може да оставите като довършителна дейност по къщата. Този подход би ви помогнал ефективно при планирането на бюджета за саниране на къща, както и при поява не непредвидени обстоятелства.

Пожелаваме ви успех с външното саниране на вашия дом. Не подценявайте добрата предварителна подготовка с въпроси, които да отправите към екипа специалисти, както и избора на качествени строителни материали. Отделете средства и креативност за вашия мечтан райски кът!

Facebook
Messenger
Twitter
Email
Pinterest