Плочки за баня с цветя

1
192
Добави коментар
pepimili
pepimili

Голямото разнообразие от плочки за баня на пазара предполага и голямо разнообразие от към декоративни елементи към тях – има всякакви варианти на такива декоративни елементи – линии, кръгове, звезди, квадрати, животни и много други, но най-често срещаните декори към дадени плочки за баня са тези с цветя. Тази модна тенденция се появи през последните

Голямото разнообразие от плочки за баня на пазара предполага и голямо разнообразие от към декоративни елементи към тях – има всякакви варианти на такива декоративни елементи – линии, кръгове, звезди, квадрати, животни и много други, но най-често срещаните декори към дадени плочки за баня са тези с цветя.

Тази модна тенденция се появи през последните няколко години, производителите масово започнага да правят плочки за баня в свежи цветове – ярко зелено, червено, синьо, лилаво и всякакви други производни. Тази тендеция наложи и появата на съответните декори към тях – какво може да е по-шарено и жизнерадостно от един декор с цветя към шарена серия плочки за баня? Отначало производителите започнаха по-плахо – да кажем един декор с едно цветно цвете. В последствие започнаха да се появяват и други цветове, шарките се разнообразиха, други плочки за баня преминаха на заден план и водещи станаха декорите.

Разгледайте моделите на Керанова от този линк: https://www.keranova.org/%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D1%87%D0%BA%D0%B8/%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D1%87%D0%BA%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D1%8F

Декоривните елементи с цветя станаха толкова популярни, че сега може би около 50% от всички серии плочки за баня са с такива мотиви – хората ги харесват, те добавят свежест в тяхната баня, затова и се търсят. Разбира се има и потребители, на които им е втръснало тотално от подобни теми и не искат и да чуят за цветя и всякакви флорални мотиви. Просто казват: „ Не искаме да гледаме плочки за баня с треви” .

Цветята по декорите се развиха толкова много, че започнаха да се правят все по-сложни и по-сложни плочки за баня с такива теми, освен цветовете се появиха камъчета, специално ръчно изрисувани орнаменти и много други дребни детайли, които усъвършенсваха много техния изглед. Освен това, тези декори имаха сериозно развитие и по отношение на композицията си – например декор съставен от две, три или повече части, до огромни пана съставени от 20 и повече плочки за баня.

Може би скоро наближава краят на тази флорална епоха, но все още този тип декорации остава много актуален при всички производители на плочки за баня, били те испански, италиански или български. Истината е, че ние сме някак свързани с природата по този начин, когато имаме плочки за баня с „цветенца” в банята си и се чувстваме по-комфортно.