3 ползи от усвояването на тераси

1
144
Добави коментар
fire19
fire19

Имате тераса, която се чудите какво да я правите?

Сега ще споделим с вас 3 ползи, които може да ви мотивират да обмислите усвояване на терасата или балкона. Реално, в доста жилища тези отворени пространства не са използваеми. Такива са примерите, ако вашият апартамент няма хубав изглед или е прекалено ветровито, за да се възползвате максимално от тази част на дома ви. Доста често дамите се чудят “За какво е тази тераса въобще?” и те определено могат да ви изредят 3 по-полезни начина да се използва това пространство като за гардеробна, например. В кръга на шегата или не, тази статия ще ви даде отговор на въпроса “Защо трябва да се съгласите за усвояване на тераса?”. 

Оптимизиране на пространството

Безспорно, признайте си, че има жилищни кооперации с тотално безсмислено разпределение на терасите. Използваемостта на тази отворена част пряко зависи от изложението, заобикалящите сгради и обекти, както и от площта на самото жилище. Представете си да живеете в 64 квадрата 3 семейства. Ако може да разширите една стая с 2 метра, като усвоите терасното пространство – защо да не го направите. Какво губите? Е, ако обичате там да си пиете кафето – тогава ще ви разберем. 

Цялостната концепция при самото усвояване на тераса е, че определено ще ви даде свободна в самото жилище, като разширите част от прилежащите стаи. Напроемр, често при усвояването или т.нар. “затваряне” на терасата се създава пространство за по-широка кухня или хол, както и реорганизация на цялото помещение тъй като е честа практика на мястото на терасата да се измести кухненския бокс. Да, по-голям строителен процес е, но все пак става дума за реорганизация на пространство и ремонт на апартамент.

Възможност за изцяло ново помещение

В тази суматоха около пандемията доста хора преминаха хоум офис (тоест, работят от вкъщи). В социалните мрежи се появяват идеи за оптимизация на терасно пространство и създаване на малък офис. Това става чрез затваряне или остъкляване на терасата. Разбира се, не губите гледката, а просто намерите по-добро приложение на този кът във вашия дом. Ако тук има дама, която чете – сигурно е измислила поне още 2 начина за използване на пространството след усвояване на тераса.

Бърза и лесна поддръжка

Покриването на тераси е процес, при който се монтира покрив над балкона и по желание на клиента се остъклява останалото пространство между стената на терасата и поктира. Наличието на стабилен покрив на балкона е задължително, защото иначе тези 2 или 3 квадратни метра остават тотално неизползваеми зимата. Но все пак, ако имате желанието да усвоите терасата ви, то повярвайте – чистенето ще ви е лесно, бързо и безпроблемно. Тъй като повечете домакини са измислили начини за поддръжка на терасите, те сигурно имат два мопа или парцала за под (един за дома и един за терасата), както и метла и лопата или друго почистващо пода средство. Без значение от способите – терасата се чисти периодично и малко или много се отделя време за по-различен начин на чистене. При едно оптимално усвояване на тераса – забравяте за този удължен процес. Вие как мислите? Ще предприемете ли на някой етап покриване на терасата?