Препоръки при усвояване на тераса към кухня

1
153
Добави коментар
fire19
fire19

Може би най-приятни ремонти в дома са онези, чиито финални резултати остават трайна промяна и реално можем да забележим къде точно сме инвестирали средства.

Тук не местим фокуса към кое е по-полезно и кое не, защото всеки ремонт има предимно плюсове, но определено някои са по-тягостни за собствениците на жилища. Например, ремонт на баня – изключително належащо е да се вземат мерки навреме и в същото време може да се окаже доста непредвиден ремонт. Докато има строителни дейности, които можем спокойно да планираме и да преценим какъв бюджет можем да отделим, както и да подберем коректна строителна фирма-изпълнител. 

Един такъв приятен ремонт е усвояването на тераса. Ако сте се мотивирали да предприемете подобни действия, на правилния път сте, защото самото затваряне на тераса ще създаде допълнително място, което функционално може да се използва. В някои случаи рационалното е по-добре от визуалното. Да, едно жилище било то къща или апартамент изглежда красиво с една спретната тераса, но ако не я използвате поради една или друга причина – то каква е ползата за вас. Да си оставяте там вечер боклука или да изпушите в бързината една цигара? Ако може да се възползвате практично от пространството и имате интерес – преминете към обмисляне за усвояване на тераса. 

Усвояване на тераса към кухня – полезни съвети

Доста чест ход е при наличение на балкон/ тераса в непосредствена близост до кухнята е да се предприеме усвояване на тераса към кухня, което ще разшири помещението и вие спокойно ще може да направите една практична реорганизация. Например, може да се консултирате с майстор и да прехвърлите част от кухненския бокс (или от самата кухня) към терасата. Понякога има начини за преместване на плот, фурна с котлони, абсорбатор и други малки домашни потреби. Въпросът е, че трябва да се консултирате с опитни майстори, които има богато портфолио по отношение на усвояване на кухня към тераса.

Затваряне на терасата с цел оптимизация на пространство

Ако сте взели решението да действате по отношение на затваряне на тераса към кухня – то една добра идея за оптимизация на пространството е да го ползвате за трапезария с практична маса и удобни столове. Така бихте могли да създаде място за по-добра организация на пространството, както и да пренаредите детайли от интериора и техниката.

Кухня със затворена тераса за градина

Ако живеете в апартамент и най-вече ако обичате цветята и пресните билки, подправки и чайове, то затварянето на терасата ще ви помогне в тяхното отглеждане. Усвояването на тераса към кухня ще създаде достатъчно простор за една малка, спретната и красива градина, която да пренаредите по ваш вкус, като използвате цветарници и лавици. А пространството, което остане може да бъде чудесно за два стола и маса на следобеден брънч или семейна закуска.

Не се колебайте да инвестирате средства в процеса по усвояване на тераса, защото безспорно си заслужава и ще превърне вашия дом в едно по-уютно място.