Билколечение при онкология

1
126
Добави коментар

В днешно време лечебните растения и билки се използват широко заедно с лекарствата за много заболявания. Около 400 от тях имат противотуморен ефект. В придружаващите билкови лекарства за рак, растенията се използват за отстраняване на токсините от тялото, подобряване на кръвообращението, повишаване на тонуса на органите и нормализиране на съня.

 

Възможността за използване на билкови лекарства в борбата с онкологията

При лечението на рак, билковата медицина решава две важни задачи:

облекчаване на болкатастимулиране на имунната система

Използването на растения може да подобри качеството на живот на човек, страдащ от рак. Има случаи, когато продължителността на живота е значително увеличена поради употребата на билкови лекарства.

Лечебните билки, като правило, синтезират вещества, необходими за здравето:

феноли със спазмолитично и противовъзпалително действиетанините се използват като антидоти и хемостатициметаболитите са необходими за живота на целия организъм Време е да започнете да използвате билкови лекарства

Лекарите препоръчват използването на билкови лекарства за онкология веднага след откриване на рак. Комбинираният подход на химикали, лъчева терапия и използването на лечебни билки води до невероятно постоянни положителни резултати.

Билковата медицина срещу рак всъщност помага. Следните причини допринасят за това:

някои лечебни билки съдържат уникални съединения на вещества, които имат противораков ефектлечебните билки са в състояние да предпазят организма от тумори, като поддържат киселинно-алкалния баланслекота на усвояване на инфузии и отвари от отслабено тяло на всеки етап от заболяванетозначителен принос за облекчаване на тежки прояви на болестта – болка, напрежение, световъртеж и др.

 

Важни правила при лечението на онкологията с билки

Какво е толкова специалното в тези „живи“ фармацевтични агенти?

За лечебен ефект се изисква индивидуален подбор на колекцията: не само в зависимост от диагнозата, но и за конкретен пациент, като се вземат предвид общото състояние и съпътстващата патология.Дългосрочният прием на фитопрепарати е важен: от няколко месеца до няколко години. След тяхното анулиране ефектът продължава дълго време.Препоръчва се непрекъснато да се сменят билкови препарати (да се приемат 21 дни с почивки) и да се увеличи дозата (от 30 на 100 ml на доза).Мощните билки трябва да се използват според указанията на фитотерапевт след консултация със здравен специалист.

 

 Таблицата показва най-често използваните лечебни растения в мамологията и гинекологичната онкология

РастениеИндикацияДюля сглобка / Astragalus Juanchi сглобка / Atractilodes яйцевидна формаОнкологични заболяванияАстерМетастази в регионални лимфни възлиБадан дебелолистМиома на матката, тумор на Ерлих, усилва ефекта на циклофосфамид и лъчева терапия, антиметастатиченМалък комплект от зеленикаЗлокачествени новообразуванияАмурско кадифеРак на маточната шийкаВисяща и обикновена брезаРак на кожата, матката, бъбрецитеХемлокФиброма на матката, рак на кожата, мастопатия, аденом на простататаОбикновена червена боровинкаРак на стомаха, кожата, гърдатаВасилистРак на матката, стомаха, саркомХедър сглобка / Анемонова дъбова дървесина / Сглобка от червен здравец / Сглобка на Брунона хипекум / Сглобка на Гирчовник вагиналис / Сенник от тинтяваЗлокачествени новообразуванияАнжеликаБели дробове, рак на маточната шийка, миома на маткатаГорска ягодаФиброма на матката, левкемия, ларингеален карциномZiziforaЗлокачествени новообразуванияМарш невенРак на стомаха, маткатаИрисРак на млечната жлезаКирказон ком. сглобена / сглобена червена детелина / сглобена коза носител / сглобена бански костюмЗлокачествени новообразуванияЧерен кохошЛевкемия, миома на матката, фиброаденоматоза на млечните жлезиКодонопсисРак на маточната шийкаКозелецГърдиКоприваЗлокачествени новообразувания, фиброма, миомаLespedeza / Репей голям / Състав на лютичеЗлокачествени новообразуванияЯдков лотосРак на маточната шийка, други тумориЛукРак на маткатаМентаРак на маткатаЕлшаРак на гърдата, панкреаса, дванадесетопръстника, хранопровода, гърлото, езика, пилораОвчарска чантаРак на стомаха, злокачествени язви, маточен фибром, асцитБръшлянФиброма на маткатаСтуден пелинСаркома, солиден рак, левкемия, рак на белия дроб и гърдатаТученицаПод формата на салата за изтощени пациентиMotherwort с пет остриетаМиома на маткатаРевен ТангутРак на гърдата, стомахЧерна ряпаВ състава на салатата за пациенти с ракРогозРак на гърдата, други туморифармацевтична лайкаРак на матката, папиломатоза на пикочния мехурЦвеклоВ състава на салатата за пациенти с ракЦелинаВ състава на салатата за пациенти с ракТартар трънливРак на матката (корен), рак на кожата (трева)ТисРак на гърдата, яйчниците, ректума, кожатаКимионВ състава на салатата за пациенти с ракФерула миришеща / Коридалис завършенСглобена за злокачествени новообразуванияБодилРак на кожата, маткатаМъдрецАденокарцином на гърдата, папиломатоза на пикочния мехурEleutherococcus бодливЛарингеална папиломатоза, рак на гърдата

 

 

 

Онкологични рецепти

Рецепта номер 1. Инфузия на трева поле yarutka (трева жаба, дървеници). Напитка при възпаление на яйчниците и рак на матката. Важно! Лекарството е противопоказано за бременни жени, тъй като може да доведе до спонтанен аборт.

Метод за готвене. 1,5 с.л. л. Изсушената лечебна билка се залива с чаша вряща вода и се оставя за 4 часа в плътно затворен съд, след което се прецежда. Пие се по 1 ч.л. след 3-4 часа (получавате 4-5 пъти на ден). Курсът на лечение е 21 дни в месеца в продължение на три месеца.

Рецепта номер 2. Смес от агаве, мед и червено вино. Препоръчва се при рак на матката (дори на етапа на разпадане на гангренозна тъкан). 

Метод за готвене . 375 г натрошено агаве на възраст 3-5 години (не се полива 9 дни преди рязане), 625 г мед и 0,5 литра червено силно вино (16-18 градуса) се поставят в тъмен стъклен буркан, плътно се затварят и поставете на хладно място за 5 дни. Вземете първите 5 дни по 1 ч.л. на ден, следващите дни – 3 пъти на ден един час преди хранене, 1 супена лъжица. Курсът на лечение е 2-3 месеца. В ранните дни ще се появи необичаен апетит, това е нормално. Важно! При риск от стомашно-чревно кървене агаве е противопоказан.

Рецепта номер 3. Корени от голям репей и паяжина репей под формата на запарка или отвара, използвайте при гастрит, язва на стомаха, рак на матката и хранопровода.

Рецепта номер 4. Отвара от божур (корен от Маринин) при лечение на ерозии, рак на матката и стомаха.

Метод за готвене. Изсипете в купа натрошени сухи корени божур с три чаши вряща вода, оставете за 30 минути в плътно затворен съд. Вземете 1 супена лъжица 10-15 минути преди хранене 3 пъти на ден. Курсът на лечение е 21 дни в месеца в продължение на два до три месеца.

Рецепта номер 5. Отварата от картофи ще укрепи имунната система и ще помогне да се устои на сериозно заболяване.

Метод за готвене. Измийте 1 кг небелени картофи с четка за зъби, отстранете “очите”, залейте с 6 литра подсолена вода и варете 3 часа на много слаб огън под затворен капак. След това отцедете бульона  в отделна купа. От картофите направете пюре. Добавете отцедения бульон към пюрето и разбъркайте добре. Оставете да престои една нощ и на сутринта изсипете утаената течност, събрана отгоре, в чист съд. Пийте го за 3 с.л. л. 3 пъти на ден между храненията. Курсът на лечение е 65 дни.

Рецепта номер 6. Прополис в чист вид или с масло, мед, мляко, алкохол, приемайте през устата за злокачествени тумори във вътрешните органи, включително ако пациентът е бил изложен на радиация. Прополисът и неговите препарати потискат раковите клетки за дълго време, насърчават дейността на нормалните клетки и възстановяват нормалното състояние на тялото. Вземете чист прополис 5-7 g, дъвчете дълго време, след това поглъщайте 3-5 пъти на ден един час преди хранене. Курсът на лечение е 21 дни в месеца.

Прополисът може да се използва за приготвяне на 15% прополисово масло .

Метод за готвене . Оставете 1 кг масло (несолено) в емайлирана купа да заври, отстранете от огъня. Поставете 160 г прополис, обелен и натрошен с фина ренде, в горещо масло. Сместа се разбърква в продължение на 30 минути при температура от 80 градуса, докато се охлади напълно, за да се получи хомогенна маса. Вземете 1 супена лъжица с 0,5 чаши топло мляко или вряща вода 3-5 пъти на ден преди хранене.

 

Колекция от лечебни билки

Противоракова колекция

При злокачествени тумори на храносмилателната система, гърдата и матката като помощно средство може да се използва антионкологична колекция от китайска медицина:

1) Аконит на Фишър – 16,5 g;

2) бял божур, коренище – 10 г;

3) ангелика, корени – 10 г;

4) джинджифил, коренище – 10 г;

5) карамфил евгения, пъпки – 3,3 g;

6) репей Saussurea – 3,3 g.

Метод за готвене. Потопете аконит във вряща вода и варете 2 часа. След това добавете 300 ml гореща вода към бульона и добавете всички останали растения. Гответе още 30 минути. Прецедете през тензух. Когато подготвяте билките, не използвайте метални инструменти и прибори.

Коктейла от билки се взема по една чаша 3 пъти на ден. Курсът на лечение е 21 дни в месеца

Анти-лимфна колекция

С лимфогрануломатоза, както и с всички видове тумори на лимфните възли, включително метастатични, като помощно средство за облекчаване на състоянието, можете да опитате следната рецепта на традиционната медицина:

1) млади елхови клонки – 1 кг;

2) корени от горски малини – 0,5 кг;

3) захар – 1 кг;

4) мед – 0,5 кг;

5) преварена вода – 1 чаша.

Метод за готвене . Изплакнете и изсушете. Поставете всичко в стъклен буркан на слоеве: слой растения, слой захар или мед. Добавете една чаша вряща вода. Съхранявайте през деня на тъмно, топло място. След това поставете буркана на водна баня (в тенджера с вряла вода) и го дръжте за 30 минути. След това съхранявайте още два дни. Отцедете яркочервения сок.

Вземете лекарството за 10-12 дни, 1 ч.л. 5 пъти на ден, възрастни – 1 супена лъжица 4-5 пъти на ден преди хранене. След това направете почивка за 10-12 дни и повторете лечението.

 

Рехабилитацията на пациенти с рак е многоетапен процес, при който се използват различни методи за въздействие, за да се върне на пациентите загубеното здраве и да се възстанови тяхната работоспособност.

Биологичната медицина се ражда практически едновременно с появата на човека. За своето възстановяване и лечение той използва билките под ръка, кората на дърветата и др., които помагат да се преодолее възникналото заболяване.

При настоящите условия, на фона на влошаване на околната среда, намаляване на качеството на храната, увеличаване на натоварванията от стрес, намаляване на физическата активност, нараства разбирането за целесъобразността на използването на инструменти и методи за биологичната медицина, които са лишени от странични ефекти, екологични, ефективни, способни да поддържат дългосрочна ремисия и най-важното са практически единствените при профилактиката на редица сериозни заболявания (сърдечно-съдови, туморни) и техните усложнения, рехабилитация на пациенти с хронични заболявания, удължаване на живота и подобряване на човешкото здраве.