Дисциплина и навици в училище: Как часовниците помагат на децата

1
159
Добави коментар
clashbade
clashbade

Отново лятото е към края си, а първият учебен ден наближава все по-осезаемо. За пореден път всички родители се чудят как успешно да изградят най–важните качества в своите деца, които да им служат не само в класната стая, но и в живота.

На първо четене може да ви прозвучи странно, но неизменните детски часовници могат наистина да подкрепят възпитателите в нелеката им задача. Симпатичните устройства са стъпка към постигане на отговорност и точност у подрастващите. Всеки родител изисква да се спазват някои основни правила, но следенето на часа може да се окаже наистина от помощ.

Добър съмишленик от ранна възраст

Още от най–ранна детска възраст се опитваме да приучим мъниците да разпознават цифрите, а впоследствие и стрелките. При наличието на електронен часовник и първото би било достатъчно, но времето трябва е разбираемо независимо от вида на устройството, което използвате.

Часовникът се явява незаменим съмишленик, дори преди да започне неговата активна употреба. Чудите се как да накарате малкото дете да се подготви за лягане, как да стигнете навреме за детската градина… В тези и много други сходни ситуации часовникът може да поеме ударите. Не буквално разбира се, а под формата на игра.

Не бъдете лошите в тези ситуации. Прехвърлете отговорността на неодушевения предмет, който ви показва часа. Нека малкото дете не спазва заповеди, а се съревновава със стрелките. Дали ще успее да си облече дрешките преди те да са стигнали определена цифричка. А колко бързо може да си подредим стаята преди сън – нека отново се надпреварваме с времето. Ето как родителите могат и да не са досадни и изискващи, а „вината“ да е в малкото устройство, което винаги се опитва да вземе превес.

Дисциплина за пораснали

Първите няколко години в училище са определящи за изграждане на много навици. Точността и отговорността са едни от тях. Възпитаването им у децата е похвално. Това доказва, че в някаква степен създаваме възрастни индивиди, на които може да се разчита.

Не е нужно телефонът винаги да се намира в ръцете им. Достатъчно е да имат часовник на китката, който деликатно и във всеки един миг може да ги ориентира за следващото занятие, края на междучасието, срещата с мама или времето за прибиране.

Това е една от полезните и обичани принадлежности, с които бихте могли да зарадвате своя малчуган. А неповторимата визия на достъпните и качествени марки ще предизвика блясък в детските очи.

Добави коментар

Абонирай се
Уведомете за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари