Започни да правиш йога: пет лесни съвета

2
161
Добави коментар
m_dimovaa
m_dimovaa

Светът на йогата е огромен и необятен. Ако сега предприемаш първите си стъпки в тази изумителна философия, ето няколко съвета за теб от различни йога инструктори:

#1. Не се опитвай да бъдеш перфектна

Когато отиваш за първи път на йога, освен кърпа и постелка, вземи със себе си и чувство за хумор. Практиката показва, че хората, които се стараят да направят абсолютно всичко по възможно най-перфектния начин, имат по-малък шанс да се върнат. Просто се отпусни и следвай указанията на инструктора, за да се насладиш максимално на своята тренировка.

#2. Не се насилвай

Не насилвай прекалено много организма си. Нагласи движенията спрямо собствената ти сила и издръжливост, за да избегнеш наранявания. Така ще се чувстваш по-комфортно с различните позиции и упражнения. Постепенно ще започнеш да развиваш своята гъвкавост и издръжливост.

#3. Свържи се с упражнението

Внимавай да не изпаднеш в капана на собствената си критичност и несигурност. Не губи време да казваш на себе си какво не можеш да направиш. Това ще обезсмисли цялата ти тренировка и ще те накара да се чувстваш несигурна. Колкото повече се свържеш с упражнението, което правиш, с дишането, с движението, толкова по-добро ще бъде твоето преживяване.

#4. Отиди на почивка

За да започнеш тренировките си с летящ старт, отиди на йога ваканция. Като временно оставиш настрани разсейващите фактори от ежедневието, ще можеш да посветиш цялото си внимание на йога философията. Ако посветиш дори само 2-3 дни изцяло на йогата, резултатите ти по време на седмичните ти тренировки ще бъдат значително по-добри.

#5. Бъди отворена

Когато отиваш на йога, остави съзнанието си отворено към нови изживявания. Повярвай в безграничността на собствените си възможности. Не се отказвай и пий вода.