SunnyBlind | Блог | Бис.БГ

1
146
Добави коментар
rzamen
rzamen

място за монтаж – където ще бъдат разположени: в офиса, апартамента, работното място и др.Предназначение – защита от слънцето, пространствено зониране, декоративна функция, комбинация от тези функциивъншния вид и избора на материал – дали щорите трябва да са в хармония с общия фон или да са ярък акцент в интериорабюджет – Колко пари можете да отделите

След това вземете решение за вида и материала Щори:

хоризонтални щори (стандартни, за прозорци с двоен стъклопакет, за наклонени прозорци, за прегради, за сложна форма)вертикални щори (стандартни, наклонени, дъгови, многослойни)плисероло щори (стандартна, с декоративна кутия, касетъчна система за стъклопакети)фото щоридърво

Хоризонталните щори често се използват в кухни, офиси, работни помещения, в складове. Те осигуряват отлична защита от любопитните очи отвън. 

 Ако щорите изглеждат твърде официални, можете да ги комбинирате с драперии, завеси, или завеси. Хоризонталните щори са класически вариант за тези, които предпочитат елегантност и функционалност.

Вертикалните щори ви позволяват да покажете въображението си. Тъканите са красиви и елегантни, те изглеждат чудесно в спалните и дневните. Можете да инсталирате вертикални щори от различни материали.

  Уважаемите и модерни жакардови щори ще украсят подходящата атмосфера.

Роло щорите се използват най-добре в кухнята, спалнята или детската стая. Те ще бъдат незаменими в области, които изискват максимално затъмняване. Роло щорите са уютни и подпбряват дизайна на прозорци. 

Фото щорите правят интериора оригинален и уникален. Например, можете да си купите щори с логото на вашата форма – това е идеален вариант за реклама и за престижа на вашия офис,

Плисе щорите имат много широка гама приложения – от капандури и зимни градини до декорация на ресторанти.

 

препоръки

Традиционно, в кухнята, в банята, в сауната най-често се използват щори, изработени от пластмаса или метал (те са влагоустойчиви и лесни за почистване), но също така са подходящи и щори от плат със специално импрегниране. 

 Кухнята също е добра за инсталиране на вертикални щори. В стаи с музикални високоговорители или домашно кино се препоръчва да се инсталират щори от плат, а не метални или пластмасови щори. 

В дневната, изпълнителните офиси, заседателните зали и т.н. препоръчват се жакардови тъкани. В офис помещения и коридори ще се използват обикновени или нетъкани платове (в зависимост от замърсяването и запрашеността на помещението).

Необходимо е да се вземе предвид съвместимостта на цвета на щорите с цвета на мебелите и стените: малки разлики в нюансите могат да разрушат внимателно конструираната цветова гама на интериора.

Обикновени щори с тъмни цветове ще създадат бизнес атмосфера в офиса или спокойствие и уют – в апартамента.

За повече информация или за връзка със специалист, посетете нашият сайт – sunnyblind