Тайсън Фюри срещу Антъни Джошуа през декември

1
306
Добави коментар
eftimma
eftimma

Джон Фюри потвърди, че датата на битката между двамата боксови титани – Тайсън Фюри и Антъни Джошуа, се очаква да бъде насрочена за месец декември 2021, ако Фюри победи Дионтей Уайлдър през октомври. Коефициентите в повечето онлайн букмейкъри като Bwin букмейкър показват точно такова развитие на мача.

„Циганският крал“ се среща с Уайлдър на 9 октомври в „T-Mobile Arena“ в Лас Вегас в трилогичен двубой, който ще сложи край на ожесточеното съперничество между двамата.

Ако Антъни Джошуа преодолее Александър Усик по-късно този месец, между Фюри и Джошуа ще има обединителен двубой и това ще бъде битката на Великобритания, която мнозина очакват.

Този мач може да се случи по-рано от очакваното, като Джон Фюри потвърди, че двубоят е плануван за декември.

„Синът ми, както и Уайлдър, не са имали активни битки в продължение на две години. Но виждам Тайсън като победител, мисля че ще направи нокаут  в рамките на четири рунда“, казва Джон Фюри пред GiveMeSport.

„Този път Тайсън ще нокаутира Уайлдър подобаващо. След като това се случи, ще има няколко седмици почивка, след което ще се проведе битката с Джошуа. Фюри не вижда Уайлдър като заплаха и ще се стреми да насрочи битка с Джошуа приз декември тази година.

Датата на битката между Фюри и Уайлдър беше променена за октомври. Въпреки че Фюри  е сигурен в победата си неговият братовчед  Анди Лий го предупреди, че Дионтей Уайлдър е наистина опасен на боксовия ринг. Самият Лий се радва на невероятна кариера, след като спечели титлата на WBO в средна категория през 2014 г., а сега е един от треньорите на Фюри.

В интервю за Mirror Лий споделя: „Мисля, че това ще бъде много опасна битка.  Уайлдър е добре трениран и много мотивиран  и ще търси реванш, така че битката ще е епична.“