7 оригинални идеи за декориране на прозорците

15
Добави коментар
mirap13
mirap13

04 Ноември, 2009 г. – 14:34, Коментари – 0

Няколко идеи за оригинално и евтино решение при декориране на прозорците, които могат да ви вдъхновят.

ИНДУСТРИАЛЕН ШИК
Корнизът е задължителен, ако сте решили да сложите пердета на прозорците. За целта можете да използвате водопроводни тръби, които закачени към тавана създават нестандартен индустриален вид на помещението.

КОРНИЗ НА ПОКАЗ
Корнизът може да бъде използван като полица, върху която да поставите различни красиви предмети. Той трябва да бъде малко по-широк от размера на самия прозорец, изработва се от дъска от масивна дървесина, която се захваща към стената с дюбели, а за да изглежда завършен, можете да допълните с декоративни елементи от стиропор. Боядисайте в един цвят. Пердето може да закачите директно към корниза, като вместо куки използвате малки кръгли дръжки, поставени на еднакво разстояние една от друга.

БЕЗШЕВНА ДРАПЕРИЯ
Този красив декоративен ефект се получава изключително лесно, без да е необходимо да имате умения на шивач или пък да ползвате услугите на такъв. Просто поставете няколко кухненски кърпи (за предпочитане чисти) върху жица, която е прихваната с винтове към касата на прозореца. Не е необходимо да кроите и шиете, а освен това можете често и лесно да сменяте десена на импровизираното перде, поставяйки нова кърпа.

ЦВЕТНА ГРАДИНА НА ПЕРВАЗА
Обърнете местата на интериора и екстериора като внесете вътре в помещението кашпа, която обикновено се монтира отвън на фасадата. Може да е дървена или метална, за да съответства на останалото обзавеждане. Така природата ще присъства в дома ви дори в студените зимни месеци. Можете да допълните визията с декоративни конзоли, боядисани в цвета на сандъчето. Самите цветя е добре да бъдат в самостоятелни пластмасови саксии, за да можете по-лесно да ги поддържате, поливате и подменяте, когато е необходимо.

ОТВОРЕНО – ЗАТВОРЕНО
За да промените изцяло интериора, вместо традиционните пердета, можете да използвате друг декоративен елемент от екстериора – а именно дървени капаци за прозорци. Можете да боядисате в цвета на прозореца, или контрастен цвят, както и да приложите различни техники, придаващи старинен вид. Монтирайте капаците на панти, които ще позволяват пълното им отваряне през деня.

КОРНИЗ ОТ ПРИРОДАТА
Природата може да бъде внесена в интериора и с тази идея за корниз, направен от клон. Трябва само да потърсите подходящ като размери и форма клон, да го почистите, боядисате или лакирате. Закачете го към стената с метални дистанционери, а пердето окачете с текстилни ленти.

УКРАСА С МЕТАЛНИ КОПЧЕТА
Ако пердето или щората са дълги, можете да не скъсявате с традиционен подгъв на плата. Използвайте метални копчета, които от една страна ще ви спестят шева, а от друга ще създадат интересен декоративен ефект. Ако съвсем не си падате по шиенето, можете дори да залепите копчетата с лепило.