Направи си сам ремонт на апартамент или заложи на майстор с опит?

1
132
Добави коментар
fire19
fire19

Стигнахте ли до този съществен момент?

Щом се срещаме в този блог, значи и вие (както и мнозина други) поемат по пътя на ремонтните дейности – затова ви трябва един добър консултант, в чиято роля ще се опитам да вляза аз, в качеството си на автор на тази статия. Ремонтът на апартамент изисква, на първо място, време и правилно планиране. Тоест, хубаво е да си изясните кое след кое ще следва и какъв бюджет може да отделите. Знаете, че нищо не става без бюджет, колкото и плашещо да ни звучи.Ако сте строители и имате някакъв опит – то сигурно ще успеете част от ремонта да поемете сами или с помощ от приятел. Не е прецедент такъв тип самоинициативност, но преценете добре времето, с което разполагате. Предвидете и сезона, особено ако става дума за ремонт на стар апартамент. При него ще трябва повече физическо време, повече заети лица и ясна визия за новия вид на жилището. Какво бих ви посъветвал ли? Аз се сблъсках преди 3 години с основен ремонт на апартамент. Една част от задачите поех аз, но за по-голямата част реших да се доверя на майстор, който беше доста по-опитен от мен. Ето какво мога да ви посъветвам откровено по случая.

Разучете добрите фирми за ремонт на апартамент

Определено, без да ви подценяваме уменията, трябва да отделите време за проучване на добрите фирми за ремонт на апартамент. Това е за ваше спокойствие, напълно сериозно говоря. Представете си, че нещо се случи с електрическата инсталация – в такъв случай ще ви трябва добър майстор (техник). По-добре предварително да имате предвид към кого може да се обърнете. 

Планиране

Един новаторски ремонт е толкова добър, колкото е добър неговият план. Преди да хванете четката или чука, отделете време да разработите организиран и цялостен план за ремонта си. Това ще ви помогне да гарантирате, че проектът ви ще протече гладко и няма да излезе извън контрол. Планирането на ремонт включва много съображения и не е нещо, което трябва да предприемате, без да планирате и да разберете какво включва. Вземете лист и химикал. Запишете вашите идеи и какво искате да бъде подменено. Дори да е един обикновен контакт – аз го забравих, когато предприех основен ремонт на новия апартамент, в който живея. Знаете ли какво стана? Нищо. Така си седи още и чака момента, когато ще се свържа пак с майстора, който направи ремонта, за да дойде да оправи и още 2-3 неща. Но определено щеше да се избегне това – ако си бях записал какво трябва да се направи. Отделете това време – ще бъде продуктивно за целия процес и за вас.

Избор на материали

Тук идва фундаменталното значение да работите с майстор при ремонт на апартамент. Защо ли? Защото той ще може да ви насочи за строителни магазини и материали, които ще бъдат надеждни и качествени. Кой знае – може пък и някоя преференциална отстъпка да ви предостави. Трябва да се опита. Вие как мислите? Този тип пазаруване е с дългосрочна насоченост, тоест, трябва да сте 110% сигурни, че сте взели правилните неща, за да си спестите следващ ремонт след 5 години експлоатация. Нали така…