Президентът реши: Избори 2 в 1 на 14 ноември

1
647
Добави коментар
cvetelinah
cvetelinah

След два месеца гласуваме едновременно за държавен глава (на първи тур) и депутати в 47-ото Народно събрание

Изборите ще бъдат „2 в 1“ на 14 ноември, по този начин ще спестим и пари на хазната, и най-вече времето на хората, обяви президентът Румен Радев  Плевен, където е на посещение по повод 144-годишнината от третия щурм за освобождението на града.

Държавният глава обеща да разпусне 46-ото Народно събрание максимално бързо, в съответствие с реда и изискванията на Конституцията, Изборния кодекс и технологичното време за издаване на укази. Той увери, че следващото служебно правителство ще продължи да работи за изкореняване на корупцията от българските институции – прозрачно и отговорно в интерес на българските граждани.

Според него трябва да се отчита също така, че при избори „2 в 1“ двете кампании – за парламент и президент / вицепрезидент – ще текат едновременно и ще се слеят.

Убеден привърженик съм на надпартийното съгласие и ще разчитам на подкрепата на всички почтени българи около големите цели: борбата срещу бедността и беззаконието, за свободна и просперираща България, подчерта още президентът.

По думите му президентската кампания ще бъде още един ориентир за българските избиратели кои партии и политици работят за бъдещето – и кои бранят корупционните схеми и система.

Помолен да коментира евентуалната поява на нов политически субект в предизборната кампания  Радев заяви, че подкрепя ценности, не партии . и не е упълномощил никого да говори от негово име, а почтени българи имало във всички политически партии, както и извън партиите. 

Това е моята България, аз съм заедно с тези хора и за тези години се убедих, че мога да разчитам на тяхната подкрепа, каза още държавният глава.

Добави коментар

Абонирай се
Уведомете за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари