ТОП 10 тенденции за модно палто през сезон есен-зима 2021-2022

1
425
Добави коментар
stenlitravel
stenlitravel

Палтата с право се считат за един от най-елегантните и изискани варианти за модни връхни дрехи. Всеки нов сезон ни предлага палта за жени в нови стилове, решения и силуети, които изглеждат толкова свежи и модерни.

Модните палта ще ви помогнат във всяка ситуация, ще бъдат подходящи за работа в офиса, за парти, излет, важна бизнес среща или просто за разходка. Нещо повече, палтата толкова умело се комбинират с панталони, с дънки и с рокли, че винаги можете да бъдете неотразими, избирайки топ модели палта като връхни дрехи.

Много дизайнери на палта показват по-ретро модели, които изглеждат много изразителни в съвременната интерпретация на палтото за сезон 2021-2022. Оверсайз и пашкул, които сме срещали преди, ще станат ултрамодни стилове. Сега тези палта са направени в модерни цветове и с различни щампи.

Палта с ярки цветове, с щампи в цвете и хищни десени ще бъдат актуални модели. Снежнобелите палта изглеждат възхитително, както и приятните бежови, които буквално заливат модните подиуми.

Сред топ тенденциите за дамски палта се открояват модели с широки рамене, съкратени палта, дълги палта, комбинирани и ватирани палта, минималистични и футуристични стилове на палто, прекрасни асиметрични палта. Нюансите на палта в бяло и сиво, бежови и телесни цветове ще се окажат универсални. Дамските палта в лилави, сини, лимонови, розови тонове ще изглеждат най-добре през есента.

За студения период през зимата се предпочитат модни палта за жени в тъмни нюанси, както и в бордо, вино, смарагд, кафяво, тъмно сиво, тъмно синьо, маслинено, каки. Основният хит през следващите сезони ще бъдат очарователните ярки палта.

 

Дамски палта есен-зима 2021-2022: актуални тъкани

Непредсказуемото време през последните години даде своето отражение, модните дизайнери, желаейки да обличат жените възможно най-топло, обърнаха внимание на качеството на материала.

Какво може да се сравни с вълната в това отношение? Няма алтернатива, палтата от вълнени тъкани ще бъдат особено ценни през есента на 2021г., предпочитаните материали са

кашмир
туид
камилска коса
вълна с добавка на мохер

 

ТОП 10 тенденции  за сезон 2021 – 2022

 

Тенденция 1 – Кожени палта

Естествената кожа е безспорен фаворит във всички модерни връхни облекла за 2021-2022 година. Набляга се на кожените  акценти на ръкавите, яката и по ревера. Модни палта, изцяло изработени от кожа, както и комбинация от драперия и естествена кожа, ще бъдат оригинални.

 

Тенденция 2 – Модно карирано палто

Карираният принт счупи всички рекорди, както в броя на модерните връхни дрехи с този принт, представен в модните колекции на сезона, така и във вариациите на самата клетка. Най -ефектните ще бъдат червените и черните клетки,  които ще са и толкова запомнящи се.

Тези изразителни модели не губят своята актуалност в продължение на няколко сезона. Те могат да бъдат доста ярки. Има и по-скромни, универсални модели, които са доста подходящи за ежедневно носене – палта в син или черен цвят,зелено, жълто, червено.

 

Тенденция 3 – Модно бежово палто

Красивият бежов цвят в цялото му разнообразие позволява на жени от различни възрасти, стилове и професии да избират палто точно в този цвят. Млади дами, бизнес жени и дами над 40 години – всички ще изглеждат страхотно в модерно бежово палто. Стиловете на бежовото палто 2021-2022 се предлагат в извънгабаритен формат, пашкул, късо палто в стил яке, както и дълги в бежов нюанс.

 

Тенденция 4 – Модно палто – пашкул

Необичайната  кройка на модно палто, наречено пашкул, няма да остави никоя модерна жена безразлична. Красивите палта могат да бъдат монохромни и с цветни декорации, с дължина под и над коляното, както и в неутрални нюанси или цветни палитри.

 

Тенденция 5 – Модно палто от еко кожа

Палто, което прилича малко на коженото дизайнерите решиха да предложат този сезон, представяйки на обществеността новостите на тази дреха в различни модификации. Говорим за модни палта, изцяло изработени от изкуствена еко кожа, която се превърна в един от най-търсените материали за предстоящия сезон,по отношение на модерните връхни дрехи. Изкуствената кожа ви позволява да използвате всякакви щампи за украса.

Много модни марки наскоро се отказаха от използването на естествена кожа в своите колекции. Но това не означава, че кожените палта ще изчезнат от модата – съвременните технологии дават възможност да се създадат такива „заместители“, които не можете да различите от пръв поглед.

 

Тенденция 6 – Стилно палто-яке

За почитателите на късите палта дизайнерите са подготвили актуални модели палто-яке, което изглежда много очарователно. В тенденцията са пашкул палта в съкратена кройка, както и класически палта-якета, които перфектно се допълват от модни артикули, подчертаващи талията ви.

 

Тенденция 7 – Модно ярко палто

Екстравагантна новост за студа ще бъдат палта в ярки цветове – пурпурно, зелено, оранжево и много други сочни цветове. Такава палитра предимно се среща в модните тенденции за пролетта и не толкова често  през есента и зимата, което вероятно е причината дизайнерите да решат да поправят това недоразумение, като показват на модната сцена  невероятно дръзки палта в ярки палитри.

 

Тенденция 8 – Модно палто „пелерина“

Удобството на палто във формат пелерина е толкова харесвано от всички дами, че те не са готови да се разделят с такъв практичен и очарователен стил вече няколко години. Палто в такъв стил  идеално ще допълни всеки тип фигура, което много модни жени ще оценят.

Тези свободни палта без ръкави отново се изкачват на модния Олимп. 

 

Тенденция 9 – Модно дълго палто

Възхитителните палта с дължина до ходилата са най-предпочитани за сезон 2021-2022 сред дамските дрехи. Модните дълги палта са предимно монохромни, с минимален декор, права кройка. Ако тази опция за дълго палто ви се струва монотонна, тогава можете да изберете модел с каре.

Модното дамско палто е незаменимо през студения сезон. И ако търсите нещо, което да ви предпазва максимално от капризите на времето – изберете макси палто. 

 

Тенденция 10 – Модно палто с леопардов принт

Модерните хищни щампи се превърнаха в ключови  в тенденцията на всяко дамско облекло, което важи и за новостите на модните палта. Леопардовият принт ще бъде много лаконичен и толкова желан в дизайна на палтото за 2021-2022, че ще се превърне  в  предпочитан от повечето дами. Шикозно леопардово палто в модерен дизайн ще бъде извън всяка конкуренция.

Заедно с ярките цветове, дизайнерите решиха да добавят настроение към колекцията от палта с помощта на леопардов принт. 

Заключение

Пандемията определено ни е научила винаги да имаме дезинфектант за ръце и маска за лице като допълнение към обичайните „ключове от къщи, телефон, портфейл“, но съдейки по колекциите есен-зима 2021/2022, това не попречи на желанието на дизайнерите да създават дрехи с още по-голям ентусиазъм. След една година и половина в изолация и поредния сезон на дигитални шоута, силата и енергията в модната индустрия се усещат още по-силно.