Втори международен турнир по стрелба с традиционен лък

1
220
Добави коментар
IvanStl
IvanStl

В дните 25-26 септември 2021 г. нашият парк ще бъде домакин на Втория международен турнир по стрелба с традиционен лък ,,Исторически парк 2021“. В състезанието ще участват стрелци от България, Румъния, Молдова, Украйна, Беларус, Турция и др., които ще премерят сили в стрелбата с историческите форми на лъка от древността и средновековието.

Състезателите по стрелба с традиционен лък ще се съревновават в четири категории:
– деца до 10 години, смесени момчета и момичета,
– младежи до 16 години, също смесени момчета и момичета,
– мъже,
– жени.

Турнирът ще протече през фази на квалификации и финали, всяка от които ще се състои съответно на 25.09. и 26.09. В квалификационния етап на надпреварата са предвидени 9 дисциплини, във финалния етап 5 дисциплини, в рамките на които ще се стреля на разстояние от 10 до 60 м.

Началото на турнира е в 10:00 ч. на 25.09. (събота). След приключване на квалификациите и обявяване на резултатите, 50% от участниците с най-добър общ резултат във всяка от групите, мъже, жени, деца и младежи се класират за финала. Крайните резултати ще бъдат обявени вечерта на 26.09. (неделя) в 19:30 ч., когато ще започне и награждаването на победителите.

В групите мъже и жени е предвиден награден фонд за първите три места, съответно 5000 лв., 2000 лв., и 1000 лв. В групите на децата и младежите ще бъдат разпределени предметни награди.

За зрителите

Ако вие, четящите тези редове, не сте стрелци, то заповядайте и бъдете наши гости. Ще се насладите на майсторските изпълнения на българските и чуждестранните стрелци и ще разгледате великолепния Исторически парк. Освен това, вечерта на 25ти септември организаторите са приготвели чудна изненада. За първи път в България ще бъде изнесено най-новото представление на невероятните артисти от Палячи. То се нарича „Последната сватба на царя“ и пресъздава българска историческа легенда, свързана с Иван Асен II. Зрителите ще съпреживеят бойни действия, политически събития и опасни огнени картини. Представлението ще се състои пред Тракийския дворец и е безплатно за посетителите на парка.