Защо не Трябва Дълго да Скърбим за Починалия

1
182
Добави коментар
ezoterikabg.net
ezoterikabg.net

Библейска история

Сълзи потекоха от очите на Божия Син, когато Лазар – негов близък приятел умря. Разбира се, той изпитваше горчивина от загубата на близък човек. Да, той плачеше, но дълго време не продължи да скърби, осъзнавайки, че смъртта е само сън. Скоро ще има среща с починалия. Така Исус показа колко правилно трябва да скърбим за починалия.

Последиците от продължителното оплакване

Душата, според каноните на Православието, е вечна. И след смъртта тя може да влезе в Небесното царство. Тъй като дългото оплакване е богохулно деяние, защото нетленната черупка не може да се качи при Господа. И тя може да отиде в рая.При този, който скърби за починалия, хроничните заболявания могат да се влошат поради потиснато състояние. Това е истински удар върху имунитета. Ако се провали, здравето е нарушено. Освен това страданието може да доведе скърбящия до дълбока депресия. Човекът буквално „умира от сълзи“.

Скърбенето в деня след смъртта довежда бедата в къщата. И много зависи от това кой ден от седмицата ще  се падне. Какво означава това? Оплаквате се в понеделник-ще бъдете критикувани от околните. Във вторник-в семейството ще се роди дете, което ще донесе пълно разочарование. В сряда-предстои нерентабилна инвестиция. Четвъртък е поредица от нещастия. Петъчното оплакване е нежелана среща със стар познат. Събота ридания-до финансовата криза. А неделните-за разочарование в професията.

 
Знаци според времето на оплакване

Колко бързо ще се сбъдне определено предвестие, може да се разбере в зависимост от това колко дълго е продължило оплакването на починалия. 24 часа – около два месеца след смъртта. Два дни-след седмица. Три дни-изчакайте за около шест месеца. Риданията в продължение на четири дни ще доведат до живот в суеверие след много важна среща. Ако сте плакали в продължение на пет дни или повече, тогава предсказанията ще се сбъднат след три седмици.

Ако плачете и  след 40 дни

Продължителната скръб по душата на починалия само я наранява. Смята се, че тя ще бъде натоварена от земни страсти в Страшния съд. Значително ще се увеличи значението на греховете, извършени приживе. Тази душа може да отиде в ада. Психолозите имат мнение по този въпрос. Да плачеш заради смъртта на близък човек, да изливаш емоции е нормално. Не се препоръчва ограничаване на скръбта. Въпреки това, умерено. Обилните сълзи, както бе споменато по-горе, могат да доведат до тежка депресия, от която само специалист може да помогне. Излейте скръбта, като прекарате починалия в последния път, и се успокойте, като пуснете душата на близкия човек. Подредете мислите си, научете се да преживявате загуби, дори и такива тежки.

Становище на църквата

Има няколко специални дни, когато православните християни скърбят за починалите. Денят на смъртта, деветините и четиридесет позволяват умерена проява на скръб. Плачат и на Задушница, преди Великата Троица в събота, между 1 и 8 ноември. За да се успокои починалият, трябва да се сбогувате с него с молитва. И постоянните ридания на роднините на починалия от живота не помагат искрено да се молят.

Какво наистина да помогне на мъртвите

Така че, да страдаш дълго за починалия, е трудно и е грях. Това е така нареченият протест срещу Божията воля. Още повече, ако скърбите и плачете. И особено, ако наемате плачещи жени. Не може да носите траурни дрехи по-късно от предвидения срок. За покойника искрените молби на близките за прошка и благословия на починалия са ценни. Освен това, много хора нямат време да се покаят преди смъртта си. А за това душата може да бъде наказана.

И все пак, в рамките на 40 дни след смъртта на човек, семейството трябва да ходи в храма, да поръчва панихиди и да се моли. Така душата на починалия ще бъде пречистена.

Какво да правим с дрехите и вещите на починалите?

Какво се случва с Човешкото Съзнание по време на клинична смърт?

Какво се случва с душата след смъртта според тибетските учения?

„Играта на змията“-Пътеводител в задгробния свят

Храни вълка- Продължавай играта !

Мед или Захар : Какво да изберем ?

Психология на Цветовете в Облеклото

Домашна рецепта за Пречистване на Белите дробове – Доктор Неделя Щонова

Поръчай портрет по снимка от Художник с международни награди

Живот по Сценарий- Декодиране на съня

Тромбоза- 7 ранни симптоми,които не бива да се пропускат

15 снимки за ужасно начало на деня

Лекарят обясни как времето влияе върху нивото на кръвната захар