Могат ли мебелите да бъдат добър подарък за новодомци?

1
143
Добави коментар
pepimili
pepimili

Имате приятели, които се нанасят в нов дом и искате да им направите смислен подарък, който хем да бъде полезен за тях, хем да ги зарадва наистина?
Може да говорите с тях за това от какви мебели имат нужда и още не са си купили. Принципът е същият когато се чудите какъв подарък да вземете за младо семейство с първо дете – знаете, че вече са набавили доста неща и говорите с тях за това какво им остава да вземат. Повярвайте ни, това ще ги зарадва много повече от нещо, което случайно сте избрали да им вземете. Ето и аргументите за това:
Ще им спестите разходи
Приемаме, че ако ще подарявате нещо на хора за ново жилище, то те следва да са ви по-близки. Именно заради това не считаме, че ще е проблем да ги попитате в прав текст дали може да вземете нещо, което сте си наумили да купят (и е в бюджета ви, разбира се). Ако сте повече хора може да се групирате и просто да вземете нещо по-голямо. Всичко е въпрос на разговор – съветваме ви да го проведете.
Знаете, че ще сте уцелили техния вкус
Когато семейството ви кажат какво да вземете е добре да ги питате за модел, цвят – нека направо да ви посочат нещото, което са гледали, но не са взели още. Или най-добре – изберете го заедно. Така ще сте сигурни, че няма да сте взели нещо, което харесва на вас, но не и на тях. С един куршум – два заека.
Ще остане наистина скъп спомен, който ще се ползва
Понякога някой важен човек ни подарява нещо, от което нямаме нужда и ние просто го прибираме някъде и забравяме, че съществува. Когато вземете нещо, от което семейството има нужда, то те винаги ще го ползват и ще се сещат за вас. Може да е шкафче за обувки, тоалетка с огледало или нещо друго – асоциацията, която те ще направят винаги ще води към вас (човекът, който го е подарил).
Бягате от клишетата
Стига вече със стигмите какво трябва да се подарява и какво – не. Живеем в модерни времена и трябва да сме практични. Говорете с хората от какво имат нужда и нека те ви кажат. Рискувате да им вземете нощни шкафчета? Голяма работа! Това е нещото, от което имат нужда. Дори на пръв поглед да бъде нещо странно или прозаично, ще знаете, че това не е поредния клиширан подарък за новодомци.