Най-скъпите годежни пръстени в света

2
169
Добави коментар
m_dimovaa
m_dimovaa

Искате да зарадвате половинката си за годежа? Бихте дали всичко за жената на живота си? Тогава запознайте се с едни от най-красивите и скъпи годежни пръстени в света.

De Beers Yellow Diamond

Тузарската компания De Beers знае как да създаде годежен пръстен от който булките да онемеят. Тяхната звезда в това отношение е платиненият годежен пръстен с рядък жълт 5.11 каратов диамант. Точно с този пръстен, брак са предлагали Чарли Шийн и Еди Мърфи. Цената му е 400 000 долара.

Secret Kiss of the Rose Ring

Този модел на De Beers също се нарежда сред най-скъпите в света. Наречен буквално „ Тайната целувка на розовия пръстен”, той е с 4.15 каратови бели диаманти, изрязани под формата на роза и подсилени с 0.8 каратови розови диаманти. Именно това е и пръстенът, с който Дейвид Бекъм предлага брак на Виктория. Цената му е 525 000 долара.

House of Taylor с бирмански рубини

Oще един шедъовър на бижутерската къща на House of Taylor Jewelry е годежният пръстен, с който покойният Кърт Кобейн направи Кортни Лав своя жена.

Пръстенът, създаден от 12.48 каратови рубини от Бирма и 5-каратов диамант в средата струва 63 600 хиляди долара и за ужас на Кортни е откраднат през 1995 година. Хубавата новина в Америка е, че много скъпите бижута винаги имат застраховка.

Tiffany Legacy

Всеки знае, че Tiffany винаги е равно на класа и лукс, а сред марките на по-скъпите годежни пръстени преобладава именно името на Tiffany.

Въпреки това компанията има един модел годежен пръстен, който се слави като един от най-скъпите в света и е наречен “Legacy”, в буквален превод – наследство.

И явно наистина трябва да притежавате огромно наследство, за да си го позволите, защото цената на този уникат е 1 милион долара.

Lorraine Schwartz

Mоже и да не сте чували за името на този бижутер, но днес той стана известен като производителят на най-скъпия годежен пръстен в света – този, който влюбеният Джей Зи подари на Бионсе.

Пръстенът с огромен 18-каратов диамант бие всички рекорди с цена от 5 милиона долара! Днес оригиналът се пази в сейфа на Бионсе, а самата тя носи на ръката си реплика на произведението, тъй като да се разхождаш с пръстен за 5 милиона долара едва ли е безопасно.

House of Taylor Oval Diamond

Легендата на киното Елизабет Тейлър, която твърдо вярва в брака може да се похвали с бижута, които дори страстни ценители на диамантите нямат.

Нейната бижутерска компания House of Taylor и в частност линията за годежни пръстени, наречена Elizabeth Collection предлагат 5.5 каратов овален диамант, който блести в средата на платинения пръстен, подсилен още с 3.96 каратови кръгли диаманти във флорална плетеница.

Годежният пръстен е уникат и се предлага за 1.3 милиона долара от компанията на Елизабет Тейлър.