Уволниха американски подполковник за антимарксистки коментар

1
159
Добави коментар
Novetika
Novetika

Радикалният ляв либерализъм и неговата цензура превзеха американската армия – най-модерно оборудваната военна сила в света и символ на мощта на САЩ.

Освобождаването от длъжност на подполковник Матю Ломайер от Космическите сили на САЩ през май 2021 г. – след участие в консервативния подкаст Information Operation – демонстрира, че за марксизма вече може да се говори като за починал – или добро, или нищо.

Ломайер е гостувал в предаването, за да представи новата си книга „Неустоимата революция: завоевателната цел на марксизма и унищожаването на американската армия“.

В 230 страници, печатното издание – бестселър на Amazon в категорията „военна политика, комунизъм и социализъм“ за май 2021 г. – разобличава дълбокото проникване в американската армия, на основаната на марксизма критическа расова теория (CRT).

В 34-минутната телевизионна програма, бившият военен командир разказва, че по време на службата си в базата Бъкли, щата Колорадо, е станал свидетел на популяризиране на CRT, която според него е несъвместима с миналото и характера на Америка.

Ломайер визира публикацията 1619 Project на New York Times от август 2019 г., която според него предлага алтернативен, но необективен и исторически неточен поглед върху американската история.

Според 1619 Project и CRT, робството прави Америка уникална като държава. А расизмът е единствената основа, върху която са изградени институциите и дори Конституцията на САЩ.

„Ако не сте съгласни с това, ви лепват куп етикети, включително на расист“, казва Ломайер, определяйки тази идеология като антиамериканска.

Бившият армеец се възмущава как в поверената му военна база интензивно се преподава, че Конституцията на САЩ узаконява бялото превъзходство. Според него, политиката за „разнообразие и приобщаване“ в армията е проявление именно на CRT.

Ломайер също разкритикува говорителя на Департамента на отбраната, който, въпреки недостига на пилоти в армията, твърди, че има „твърде много бели пилоти“.

Неотдавна Военновъздушните сили на САЩ изготвиха план за увеличаване разнообразието сред пилотите, чрез премахване на ограниченията за жени и членове на малцинствата.

Аналогия с Културната революция на Мао

„Случващото се през изминалата година в страната и армията напомня Културната революция на Мао“, заяви Ломайер на 12 май 2021 г. в интервю за радиопрограмата Steve Gruber Show.

По думите му, популяризирането на CRT в САЩ е подобно на Културната революция в Китай, където – посредством борба с политическите опоненти и „старите елементи“, довела до смъртта на над 1.5 милиона души – за държавна идеология са наложени ученията на Мао и китайската комунистическа партия (ККП).

Ломайер е освободен от служба заради „съмнение в способността му да се справя с командирските задължения“, след гореизброените публични изяви. Срещу него се води и разследване, което ще установи дали тези изяви са проява на забранената в армейските редици политическа пристрастност.

Повод за налагането на контрол върху политическата нагласа на военнослужещите стана влизането в сградата на Капитолия в столицата Вашингтон на 6 януари 2021 г., в знак на протест срещу резултатите от президентските избори през 2020 г.

Сред протестиращите тогава имаше пенсионирани армейци и лица на активна военна служба. Този факт породи горещи спорове дали в американската армия е налице екстремизъм, тъй като „либералните“ медии и политическата левица обявиха демонстрантите за екстремисти.

Подкрепа от консервативни политици

Опитите на Ломайер да изобличи марксистката пропаганда в армията беше посрещната с одобрение от редица конгресмени-републиканци.

Мат Гаец от щата Флорида нарече изявите на подполковника патриотични и го похвали за усилията да изобличи „woke-изирането“ на американската армия.

Сенатор Джим Инхофе от щата Оклахома, член на Комитета по въоръжените сили на Сената на САЩ, също се изказа по повод действията на Ломайер.

„Нашите военни не само трябва да могат да говорят против марксизма, но и да бъдат насърчавани да го правят, съгласно действащите правила и закони. Марксизмът е идеология, противоречаща на всичко, в което САЩ вярват; тя принадлежи, както каза Роналд Рейгън, ‘на пепелта на историята’.“