mp3 download music

1
177
Добави коментар
atti
atti

Въведение за формата Mр3

В случай, че сте израстнали през 90-те години на 20-и век, вероятно имате лична връзка с аудио формата, познат като MP3. Тогава MP3 файловете бяха специалния аудио формат – традиционен избор за всеки човек. За много хора това се отнася с пълна сила и днес.

 

Без значение дали рипвате CD на своя компютър, дали изтегляте албум от iTunes или теглите песни от интернет или пък копирате избраната своя колекция от песни за приятеля си внимателно, вероятно търсите и избирате MP3 формат.

 

Някои заглавя гласят, че MP3 форматът е мъртъв. Това обаче далеч не е така! Краят на MP3 съвсем не е настъпил. Можете да се наслаждавате на локално съхранените си песни и да продължавате да рипвате компактдискове.

Краят на MP3 не само, че не е дошъл, но и форматът продължава да разцъфтява. Този формат беше представен през 80-те години на миналия век за първи път. Този специфичен аудио формат е разработен от Fraunhofer ISS – немска компания и бързо се превърна почти в повсеместен, става ли въпрос за съхранение и за възпроизвеждане на формат аудио. Това се превърна в стандарт. В случай, че разполагате с хардуер или със софтуер, който е в състояние да възпроизвежда аудио, със сигурност той може да възпроизвежда MP3 файлове. Форматът се разпростира от стереото в автомобила ви до телефонния ви музикален плейър.

 

От бранда наскоро обявиха, че спират програмата си за лицензиране на определени патенти, които са свързани с MP3 формата. Това само че не значи края на MP3. Тя продължава да съществува и да се ползва активно

 

MP3 форматът не спира да се развива, този процес тече постоянно. Технологиите не умират никога и заради остаряването си. MP3 форматът се развива постоянно. Той продължава да се използва, при това във все по-развити форми.

 

Спирането на лицензирането на определени патенти всъщност също тепърва предстои да окаже доста благотворно въздействие върху част от Производителите на хардуер и софтуер вече не трябва да плащат на Fraunhofer ISS, тоест MP3 формата става безплатен и отворен за употреба.

 

Точно като GIF форматът или 3D печатът например, това спиране на лицензирането може да означава по-скоро, че ползването на MP3 формата всъщност е на път да се разрасне. Разработчиците на различни видове приложения, които не биха могли преди това да се случи да включват MP3 поддръжка, вече са в състояние да правят това. Тъй като технологията вече е безплатна, със сигурност предстои да видим нови  и интересни случаи на употреба.