Видове, функции и предимства на хидрофобният шперплат

1
170
Добави коментар
kracimira
kracimira

       Функция на кофража – обикновено това е конструктивна част, която се използва в строителството за оформяне на излетия бетон и повърхността, както и натоварването, което трябва да поеме.

     В днешно време за изграждане на кофражни елементи се използва най-вече водоустойчив шперплат, който се състои от множество пластове с цел неговата многократна употреба и здравина.

      Хидрофобният шперплат може да бъде покрит:

     – с кафяв външен слой – при него използването може да стигне до четири, пет пъти при правилна експлоатация при неговият монтаж. Той има по-високо качество като водоустойчивост, здравина и затова е с по-висока цена, която все пак се изплаща във времето.

      –  черен външен слой – може да се използва не повече от 2-3 пъти като опция при кофраж.

       Независимо, кой от двата варианти ще се избере, с хидрофобният шперплат се работи бързо, лесно, с високо качество на изпълнение и затова е предпочитан материал при различни кофражни системи.  Друго негово предимство е лесното му  почистване от едно ползване за следващо.  С него лесно се спазват абсолютно точно размерите. Времето за монтаж е много по-малко в  сравнение с традиционните остарели методи,  например с метални платна.

        Не пропускайте и размера на видовете хидрофобен шперплат:

1220×2440 /китайски шперплат/1250×2500 милиметра /европейски стандарт/

        Друго важно условие е дебелината на листа, който може да бъде 20, 21 или 18 в завимисто от дървесните слоеве, които има. Те пък са важни за определяне на здравината на платната, както и върху крайната им пазарна цена.

       Повече информация в областта на строителството може да намерите на сайта и блога ни на строителна фирма МД-90 за Варна и област – http://www.md90.biz

Харесване на това:

Харесвам Зареждане…