Специалистите препоръчват употребата на мицеларна вода като част от ежедневната грижа за лицето

11
181
Добави коментар
obiavite
obiavite

Вероятно не веднъж досега сте чували, че пътят към постигането на наистина прекрасна и неотразима визия е поддържането на красива, сияйна и здрава кожа на лицето. Не би имало никакво значение какъв грим използвате, ако кожата ви се намира в лошо състояние. Ето защо е от съществено значение да полагате максимални усилия за справянето с различниет кожни проблеми и поддържането на лицето в най-добрата възможна форма. За целта специалистите козметици и дерматолози препоръчват ежедневното използване на мицеларна вода.

Защо е важно да включим използването на мицеларна вода в стъпките по грижа за кожата на лицето

На всеки е известно, че първата стъпка по сдобиването с изящна кожа е нейното щателно и ежедневно почистване. Именно тази първа фаза от рутината по разкрасяване полага основите на всички последващи стъпки и нанасянето на висококачествена и професионална козметика.

От съществено значение е да отделим достатъчно време, за да сме сигурни, че сме почистили лицето си наистина добре. Носенето на грим, както и ежедневното излагане на прах и други замърсявания водят до запълване и запушване на порите с нечистотии – именно това е най-краткият път към появата на акне, пъпки и комедони. И тук на козметичната сцена се появява продукт, извествен като мицеларна вода.

Действително не е препоръчително да пропускате употребата на мицеларна вода на ежедневна база. Онова, което превръща този продукт в революционен и широко препоръчван от козметиците, е съдържанието на мицели във формулата. Мицелите са малки молекули, способни да привличат мръсотията като с магнит, след което да е заключват, като, по този начин, предотвратяват нейната реабсорбация в кожата. Именно чрез използването на мицеларна вода вие си гарантирате наистина безупречно чиста кожа на лицето.

Кога да използваме мицеларна вода и в какъв ред, спрямо останалите козметични продукти от рутината

Препоръчително е да използвате мицеларна вода сутрин и вечер, когато измивате лицето си и нанасяте последващата грижа за кожата. Ако трябва да начертаем определен ред, в който е добре да използвате различните продукти, то той би изглеждал по следния начин:

Стартирайте с измивен продукт като пяна или лосион за лице, който да отмие грима и нечистотиите по лицето. Едва след това е време да пристъпите към мицеларната вода – нейната роля е да спомогне за отстраняването на всякакви остатъци, свързани с останал грим или мръсотия. Едва след нейното използване можете да бъдете сигурни, че кожата ви е безупречно чиста и подготвена за нанасяне на серум или крем за лице. При всички случаи ви препоръчваме още днес да се сдобиете с подходящата мицеларна вода за вашия тип кожа.

VN:F [1.9.14_1148]

Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

VN:F [1.9.14_1148]