Съвети за избор на алуминиева дограма

1
208
Добави коментар
pepimili
pepimili

Доскоро алуминиевите прозорци отстъпваха по популярност на пластмасовите и дървените, но днес многобройният дизайн и иновативните технически решения им позволиха да се конкурират уверено на пазара на прозорци. Днес прозорците с алуминиева дограма са практични и издръжливи конструкции, които са леки, но издържат на големи натоварвания, така че те са незаменими в случаите, когато се

Доскоро алуминиевите прозорци отстъпваха по популярност на пластмасовите и дървените, но днес многобройният дизайн и иновативните технически решения им позволиха да се конкурират уверено на пазара на прозорци.

Днес прозорците с алуминиева дограма са практични и издръжливи конструкции, които са леки, но издържат на големи натоварвания, така че те са незаменими в случаите, когато се изисква мащабно остъкляване. В допълнение, те обикновено се използват в обществени, промишлени и жилищни райони. Асортиментът сега се разшири толкова много, че стана трудно да се избере според различни цени на алуминиева дограма.

Основните предимства на алуминиевата дограма

Алуминиевите профили за прозорци са горещо пресовани от алуминиева сплав, съдържаща добавки като магнезий и силиций, като последните понякога се заменят с мед. Благодарение на тези компоненти, готовият материал придобива необходимата здравина, твърдост и способност да издържа на големи натоварвания. Дебелината на стената на алуминиев прозоречен профил обикновено е 1,5-2 мм , но има и леки системи със стени 1,2-1,3 мм. според алуминиеви прозорци цени.

Широката популярност на алуминиев прозорец се дължи на огромен брой предимства:

Сила – Благодарение на използването на описаните по -горе добавки е възможно да се получи профил, който да издържа на изолационни стъкла с почти всяко тегло и конфигурация. Това се превърна в конкурентно предимство на алуминиевия профил;Надеждност – Профилът перфектно понася удари, устойчив е на износване, лесно се грижи за него, а в случай на поява на вдлъбнатини, те лесно се отстраняват, така че можем да говорим за висока степен на поддръжка;Устойчивост на негативни фактори на околната среда – Алуминиевият профил не се страхува от дъжд и сняг, слънчева светлина, температурни промени и дори киселинните валежи няма да го повредят. Покритието със специални бои и лакове само увеличава стабилността на материала;Лекота – Понякога теглото на прозоречната конструкция не позволява прилагането на смели дизайнерски решения, тъй като върху носещите опори се създава прекомерно натоварване. С алуминиев профил можете лесно да инсталирате най -големите прозорци;Трайност – Много производители дават гаранции за алуминиева дограма за 50-80 години. Според този показател алуминиевият профил изпреварва другите материали;Екологичност – Алуминият е естествен елемент, производствената технология не предвижда използването на токсични материали, поради което готовият профил няма да отделя никакви вредни вещества във въздуха;Пластичност – Това свойство на алуминия прави възможно производството на прозорци с всякаква форма. Това могат да бъдат овални, кръгли, многоъгълни и други фантастични дизайни;Добър дизайн – Доскоро алуминиевите прозорци рядко се монтираха в жилищни помещения поради ниската им естетика. Днес ситуацията е диаметрално обратна. Профилът може да бъде боядисан във всеки цвят чрез прахово боядисване или анодиране, може да бъде украсен с имитация на дърво и много точно.

Може да потърсите подходящата за вас алуминиева дограма цена във всеки магазин. Вижте актуалните предложения на Строй Инвест на този линк: https://stroyinvest.net/bg/aluminieva-dograma