Когато Ринго заряза Бийтълс и Пол е трябвало да свири на барабани

1
176
Добави коментар
vocala
vocala

Вече има противоречия сред музикантите, когато Ринго Стар заменя оригиналния барабанист на Бийтълс, Пийт Бест, но знаете ли, че Ринго Стар всъщност напуска групата по време на запис на техния албум The Beatles от 1968 г. (Белият албум)? Това довежда до това, че Пол Маккартни свири на барабани за парчето Back In The USSR. Тук разбиваме цялата драма между музикантите от групата, довела до този временен отпуск.

Въпреки че „Бийтълс“ ще тръгнат по различни пътища през 1970 г., още през лятото на 1968 г. между членовете на групата започват да се появяват пукнатини. Въпреки че всички членове на „Бийтълс“ се карат, Ринго се чувстваше особено прицелен от критиките на Пол. Ринго често си тръгва от студиото, когато чувства, че не свири добре и Пол му казва какво да прави на барабаните.

Предложенията на Пол не са нещо ново. Той често се е опитвал да учи Ринго как се свири на барабани през ранните години на групата. Въпреки това, през 1968 г. Ринго се уморява от нежеланите съвети на Пол. До 22 август 1968 г. Ринго решава, че му е достатъчно и решава, че е приключил с групата.

Размишлявайки за напускането си, Ринго споделя: „Чувствах, че не свиря страхотно, а също и че другите трима бяха наистина щастливи, а аз бях аутсайдер. Отидох да видя Джон [Ленън], който живееше в апартамента ми на площад Монтегю с Йоко [Оно], откакто се изнесе от Кенууд. Казах: „Напускам групата, защото не свиря добре и се чувствам непринадлежен и извън нея, а вие тримата сте наистина близки.“ След това Ринго отива в къщата на Пол и му споделя същото.

Вместо да се появи в студиото на следващия ден, Ринго взема назаем яхта, принадлежаща на актьора Питър Селърс, и завежда семейството си в Сардиния. Въпреки това, вместо да се откъсне напълно от музиката по време на пътуването, Ринго написва песента „Octopus’s Garden“, която по-късно ще се появи в албума на Бийтълс от 1969 г. Abbey Road.

Въпреки че Ринго го няма, останалите трима членове на Бийтълс все още имат записано време в студиото и работа. Обратно в студиото групата записва „Back in the U.S.S.R.“ с Пол на барабаните. Той използва всички техники, които е искал да пробва Ринго!

Скоро след като Ринго си тръгва, останалите Бийтълс осъзнават, че не могат адекватно да изпълняват или записват музика без него. Скоро те изпращат телеграма до Ринго, казвайки „Ти си най-добрият барабанист на рокендрола в света. Хайде у дома, ние те обичаме.“ Това е достатъчно, за да доведе Ринго у дома, за да завърши записа на албума с останалите членове на групата. Когато се връща на 5 септември 1968 г., Ринго намира барабанния си комплект, украсен с цветя, изписващ „Добре дошъл, Ринго“.

Бийтълс остават заедно още съвсем кратко, преди в крайна сметка да тръгнат по различни пътища през 1970 г. За щастие, Ринго Стар и Пол Маккартни остават приятели и днес, поддържайки наследството на Бийтълс живо. Те са и двамата все още живи членове на групата.