5 идеи за организиране на сватба през есента

1
228
Добави коментар
m_dimovaa
m_dimovaa

Един от най-красивите, цветни и възхитителни сезони – есента, е прекрасно време за организиране на сватба. Най-специалният ден в живота ви може да се превърне в истинска магия, благодарение на красотата, която носи със себе си това вълшебно време в годината.

Есенните сватби са пълни с топлина и уют, природата е боядисана в невероятни цветове, които ще се превърнат в истинска декорация на вашия празник. Този очарователен сезон дава много възможности за декорация: сезонните плодове и зеленчуци може да са оригинална част от декора, а цветята по масите може да се заменят със златни есенни листа.

В тази статия ще ви предложим 5 интересни идеи, които ще обогатят вашата сватба и ще ѝ дадат един по-различен прочит:

Използвайте есенни тонове за сватбената декорация

Едно от основните решения, които трябва да вземете при организирането на вашата мечтана сватба, е да изберете основните цветове и тематиката.

Ако сте избрали да се венчаете през есента, това е страхотно, защото цветовете на този сезон са много романтични и ще създадат една прекрасна атмосфера. Освен жълто, оранжево, червено и кафяво,  могат да се насочите към по-модерни възможности: цвят на горчица, вино или шоколад, бордо, лилаво, изумрудено и др. Подберете един основен цвят и го съчетайте с още няколко, които ще въздействат още повече на гостите ви. Включете тези цветове в цялата сватбена декорация – поканите, украсата на масите, свещите, салфетките и всички малки детайли.

Освен че пасват на цялостната атмосфера на сезона, есенните цветове на декора се съчетават идеално с цветята, които ще намерите в този период.

Не се страхувайте да изберете една нетрадиционна сватбена палитра, защото тя ще е отражение на настроението и характера младоженците и ще направи празникът ви уникален и незабравим!

2. Изберете есенни цветя за букета и естествени материали за украсата

Есента е сезон, който предлага много възможности за младоженците. Есенните сватби се отличават с изтънченост, оригиналност на цветовата гама и естествени материали. За декорация се използват цветя, клони и листа, мъх, жълъди и ядки, сезонни плодове. Основното е чрез декорацията да се създаде страхотно настроение. Именно чрез есенните цветя и естествени материали ще успеете да създадете една топла и приятна атмосферата.

Сезонът е богат на красиви цветя, които умело можете да съчетаете в прекрасни аранжировки. Може да изберете далии, хризантеми, рози, а защо не и слънчогледи, тиква, пампаска трева и великолепния, винаги зелен евкалипт. Благодарение на тях ще имате един красив и оригинален булчински букет.

Арката от сезонни цветя ще стои прекрасно на фона на есенната природа, а това е важно както за настроението, така и за фото сесията, разбира се! Може да добавите канела, карамфил, сушени плодове и цитруси – така ароматът на нежност ще се носи из цялата зала. А по време на церемонията, вместо розови листенца може да използвате светли есенни листа.

3. Изберете ресторант или зала на закрито и в града

Времето през есента е доста променливо, затова ви съветваме да изберете ресторант/зала на закрито, за да не зависи празненството от капризите му.

Има много красиви места, които може да изберете и да украсите според желанието си.

Един добър избор е класически затворен ресторант или зала, която може да ви предложи всичко необходимо. Ако мястото има тераса, при хубаво време ще имате открито пространство, което да ползвате поне за част от голямото събитие.

Не рискувайте с места, които са изцяло на открито, тъй като дори и да не вали, през есенните месеци вечер става студено. Не забравяйте, че сред гостите ще има възрастни хора и деца, така че е хубаво да им осигурите топло и сухо място.

Може да наемете сватбена агенция, която да организира всичко вместо вас. Така ще бъдете спокойни и ще можете максимално да се насладите на сватбения си ден.

4. Направете фотосесия на открито или на някое интересно закрито място

Стигнахме и до любимата част на младоженците (най-вече на булката) – фотосесията. Ако имате късмет и времето ви позволява, може да изберете красиво място сред природата – парк, гора или градина. Важното е да сте в добро настроение и да се забавлявате по време на снимките. Освен това есента е един от най-красивите и цветни сезони, така че не се съмнявайте, че ще се получат много свежи и оригинални кадри.

Гората е едно от най-добрите места за фотосесия, защото предлага за фон една прекрасна цветна палитра, която ще създаде топло сватбено настроение на снимките. Ако все пак времето не позволява да се снимате на открито, потърсете някое интересно място в околността – музей, църква, красива сграда или зала, която да украсите по ваш вкус.

Сигурни сме, че есенните сватбени снимки ще бъдат изпълнени с комфорт, топлина, романтика и нежност.

5. Към сватбеното облекло добавете връхни дрехи и аксесоари

За младоженците е особено важно за да са красиви на своя сватбен ден, но нека не забравяме и за здравето. Ако празненството ви е на закрито, булката може да избере приказна рокля без ръкави или с голи рамене, но не трябва да забравя да носи жилетка, шал или болеро, защото есенното време е доста променливо. Младоженецът също има няколко опции, за да изглежда елегантен и в същото време да не му е студено. Може да добави елегантен елек към костюма си и дори модерен шлифер за навън.

Без значение каква тематика ще изберете за своята сватба, каква ще е украсата и кое ще е мястото на тържеството, не забравяйте едно – това е вашият ден! Отпуснете се и се насладете на всяка секунда, защото го заслужавате!

Може да ви хареса още: Тези вредни навици блокират жизнената ви енергия