5 романтични дестинации, където да направим приказна сватба

1
179
Добави коментар
m_dimovaa
m_dimovaa

Днес ще ви представя 5 дестинации, които са подходящи за романтична сватба. Едно романтично бягство и една нестандартна сватба ще ви оставят незабравим спомен.  Не е лошо сватбата да е на открито, за да спазите противоемидемичните мерки. Ако все пак държите да е в хубав ресторант, то направете проучване кои хотели са добри за организиране на сватбени тържества. Организацията на сватбата изисква да се съблюдават различни специфики – да се намери подходящ хотел, ресторант, кетъринг, покани, украса и още куп неща. В случай, че нито имате  време, нито знаете какво да правите, свържете се със сватбена агенция. Скоро една приятелка се омъжи и от агенцията поеха всичко по организацията на сватбата.  Събитието беше уникално и много добре направено. Така, че не мислете, направо им звъннете.

Но, нека да минем по същество.

Кои са най-романтичните места за сватба?

Велико Търново

 

Велико Търново – фотограф: Петър Крусев

Велико Търново е предпочитана дестинация за сватбен туризъм. От една страна причината е зашеметяващите гледки от крепостта Царевец, а от друга – просто сантиментално увлечение. Младоженците имат предпочитания към изнесените сватбени ритуали. Много млади хора предпочитат да направят церемонията на крепостта Царевец. Общината се е погрижила да осигури незабравими ритуали, като например двойката да бъде съпроводена до площадката, където ще се извърши сватбената церемония от въоръжени стражи. Младото семейство може да избере между  битова, болярска и царска сватба на добри цени.

Южно Черноморие

с. Лозенец/Южното Черноморие  – фотограф: Мариела Челебиева

Южното черномерие е по-предпочитано от северното, защото има по-голям избор от малки антични градове, където може да се направи прекрасна сватба.

Само при мисълта за море, във въображението на младите изникват сцени като красив залез, вълни, топъл пясък, морски бриз…И вие двамата вървите хванати за ръце. Морето може да предложи, както класическа сватба, така и нестандартна.

Стария Пловдив

Стария Пловдив – фотограф: Христо Конов

Пловдив също е едно от топ местата за сватбена церемония. Много младоженци  предпочитат Стария Пловдив, заради старинните къщи, калдъръмените улички и невероятната архитектура. Духът на миналото се пренася в настоящето. Усещането е невероятно. Освен във възрожденските къщи, има интерес за сватби и в Античния театър, Етнографския музей,  Малката Базилика, Римския стадион, а  някои се бракосъчетават направо под тепетата. Доста булки се вземат от античните къщи, все едно е родният им дом.

  Пампорово

Пампорово – фотограф: Симеон Симеонов

Пампорово се превръща в все по-голяма атракция за сватбен туризъм. Предпочита се от младите двойки защото хотелите са луксозни и имат много екстри, а храната е страхотна. Младоженците и гостите могат да възползват след тържеството от басейните, СПА процедури и да посетят близките Смолян и Чепеларе. Да, не говорим, че ако сватбата се прави през зимата, за скиорите това е удар в десетката.

  Мелник

Мелник – снимка: Николай Каранешев, CC

Мелник е последен в красацията, но не на последно място. Най-малкият град в България, известен с уникалните си вина също е предпочитано място за сватби. Много от церемониите се правят на открито, заради прекрасната гледка от лозови масиви и уникалните мелнишки пирамиди. Много от двойките искат да съчетаят дегустатия на вина със сватбената си церемония.

Това бяха малка част от местата, където можете да напарвите фантастична сватба. Споделете в коментарите къде беше вашата сватба.