5 Идеи за бизнес в малък град

1
179
Добави коментар
vfiodorov
vfiodorov

Бизнес възможностите в малките градове са силно подценявани. Безспорен е фактът, че големите населени места предлагат и големи пазари, съответно и големи потребителски сегменти, които да обслужим. Но тези фактори съвсем не водят до гаранция за големи успехи и печалби, ако ще правите бизнес в големия град.
Всъщност, рисковете в големите населени места за един новооткрит бизнес са изключително сериозни. И никой не бива да ги подценява – особено човек, който идва от малко населено място с големи мечти. Истината е, че малкият град в много случаи е по-добрият избор да започнете своя бизнес път.
Кои са предимствата да правим бизнес в малкия град?
Стартът ви в бизнеса ще е много по-малко финансово обременен по сравнение с откриване на бизнес големия град. В малкия град, административните такси и услуги са по-ниски, наемите са по-ниски и изобщо всичко като средства за откриване на фирма и нейните първи крачки в конкретната ниша ще ви струват по-малко.Тук е много по-лесно да изградите лоялна аудитория. Клиентите в малкия град бързо и лесно се превръщат в лоялни клиенти. И това не е така само защото те нямат друг избор. Бизнесът по начало в малкия град се прави по-различен начин. Тук съществена роля играе индивидуалното отношение, чувството на доверие между клиент и доставчик.Не на последно място в малкия град на практика имате много по-високи шансове да нямате конкуренция, тоест да бъдете първи в нещо. Особено в България! Има много населени места, в които липсват определени продукти и услуги и населението е принудено да пътува до големите градове, за да си ги предостави. В тази връзка…
Какъв бизнес можем да правим в малкия град?
На практика, всякакъв, защото пазарът търси, но почти нищо тук не му се предлага. Дори дадена бизнес ниша да е развита вече, избор няма и реално, възможностите за вас са десетки. Днес обаче ще ви дадем пет конкретни идеи за бизнес в малко населено място:
Салон за красота, спорт и масажи. Много населени места имат или само един такъв обект, или николко. С отварянето му вие ще направите истински фурор, защото на практика всеки – дори възрастните баби – имат нужда от подстрижка. Ако добавите обаче нестандартни за мястото и жителите услуги като педикюр, буквално ще пожънете моментален успех.Магазин за продажба на местно производство. Хубавото на такъв тип магазин е, че ще привлечете не само местните, които ще могат да продават своята продукция от градината, например, но и жителите от съседните големи градове. Не забравяйте, че напоследък търсенето на био и екологично чисти продукти е особено ценено. Особено от жителите на големите градове.Модерен клуб за възрастните. Това няма да е добре познатият Клуб на пенсионерите, а нещо съвременно и актуално, но просто ще е посветено на тях – пенсионерите. Създайте им нужната обстановка, предложете им занимания и специални вечери. Те така или иначе обичат да се събират заедно, а най-хубавото е, че имат достатъчно свободно време, да го правят.Частен детски център или дори градина. Изобщо не е вярно, че по малките населени места или дори по селата няма деца. Това съвсем скоро ще бъде официално обявено за мит. Истината е, че много заможни семейства и тези от средната класа предпочитат да гледат децата си в спокойно, по-малко градче. Тези родители обаче са заети и ходят на работа, а ако вие им осигурите нужния център, в който да гледате децата им, със сигурност ще направите страхотен бизнес успех.Работилница за нови вещи и реставрация на стари. Всеки може да поправи или дори да получи стария си диван или хладилник в нов, красив и автентичен ретро вид. А в малките градове ще можете да намерите и доста интересни ресурси и истинска съкровища, от които да разработвате аксесоарите и новите предмети. Можете да ги продавате и онлайн на любителите на винтидж стила от големите градове.
Бизнес възможности има всякакви. Дори в малкия град. Въпросът винаги е бил доколко ви стиска да направите тази крачка!
Източник: Humerson

Навигация