Гумени настилки за под

1
145
Добави коментар
fire19
fire19

Днес собствениците на жилища, на офиси, на спортни съоръжения и на всички други сгради, на които трябва да се поставят настилки, имат неограничен избор.

Пазарът предлага както пвц настилки, гумени настилки за под, така и линолеум, ламинат, класически паркет, керамични плочки и т.н. В тази статия ще се занимаем конкретно с гумените настилки за под и ценообразуването на една такава инсталация. 

Първо трябва да кажем, че гумени подови настилки могат да се инсталират в битови сгради: в кухня, баня, гараж; могат да се инсталират в спортни зали и помещения където се практикуват йога, фитнес, аеробика, танцувални игри. 

Няма как да решите да инсталирате гумена подова настилка на конкретно място с цел конкретно решение, без да направите проучване. Гумените настилки могат да се класифицират според своите качества, така че едни са подходящи за инсталация на едни места, а други съответно на други места. 

Ако искате гумена настилка за спортно съоръжение или площадка, тогава ви трябва консултация със специалист, който да ви ориентира в най-доброто решение. Целта е след инсталацията да ползвате настилката дълго и безпроблемно и тя да е ефективна, и функционална.

Видове гумени подови настилки според инсталацията

Има три вида гумени подови настилки според начина на монтаж, но и според качествената им характеристика. 

Гумена настилка, която се налива на място – това е тип инсталация, която е най-скъпа като цена, но тя е най-ефективна за по-големи площи където се търси еднородност и непрекъснатост на подовата настилка. Тази инсталация се извършва от професионалисти, които имат нужния опит и технология. 

Гумени настилки на ролки – това е сравнително по-евтина инсталация, защото монтажните разходи са по-евтини. Инсталират се на места където има по-сериозен трафик, защото настилката е издръжливи и 

Гумени плочки – да и те са страхотен вариант. Има по-дебели и по-тънки модели, като вторите са по-евтини. Те са чудесен вариант за тези, които ще ги инсталират в по-малка стая. Квадратните размери са по-лесни за монтаж и отнемат само ден или два, ако са поверени на професионалист, и ако приемем, че подовата настилка е в добро състояние и не се налагат допълнителни дейности.

Гумени подови настилки цени – особености на ценообразуването

Що се отнася до темата гумени подови настилки цени – стойността на една инсталация е силно променлива в зависимост от дебелината, качеството на материалите, размера на помещението, състоянието на подовата настилка и площта на монтаж. Така че това, което можете да видите като първоначална сума на самата настилка. Да кажем 20 лв. на квадрат, това е сумата само на настилката, без да се включват другите разходи. 

Факторите, които влияят на крайна сума са следните. Малките пространства струват повече на квадрат. Ако в помещенията има повече ъгли и чупки, това може да увеличи цената. Почистването и подготовката на повърхността ( ако се налага такава), влизат в сумата. Ако живеете в град с по-добра икономическа среда, се очаква, че може да платите повече за изпълнението. По-малко работници по-малко пари. 

От изключително значение е не само цената на проекта, но и самият изпълнител. Той трябва да бъде професионалист с много опит и с необходимата технология, особено ако настилката ще се прави при големи площи, които ще се ползват след това за мероприятия с най-различен характер.