ПРОГРАМА С ДЕЙНОСТИТЕ ПРЕЗ НОЕМВРИ В БЮРОТО ЗА ИНФОРМАЦИЯ И УСЛУГИ ЗА ЧУЖДЕСТРАННИ ГРАЖДАНИ

1
192
Добави коментар
Sofia_DA
Sofia_DA

Бюрото за информация и услуги за чуждестранни граждани в София представя на вашето внимание Програма с дейностите за месец ноември. Бюрото се намира на ул. Христо Ботев 111 и е с работно време от 10:00 до 17:30ч. Програмата, както и предоставяните услугите са на няколко езика.

Програмата за ноември на български можете да разгледате ТУК. Програмата за ноември на английски език може да видите ТУК. Програмата за ноември на френски език може да видите ТУК. Програмата за ноември на арабски език може да видите ТУК. Програмата за ноември на фарси може да видите ТУК.

През месец октомври над 90 чуждестранни граждани са получили услуги от Бюрото. Най-често търсени са правните консултации, но ползваните услуги са многообразни: от придружаване с превод по институции до справки за трудови права, от записване при личен лекар до поставяне на анти-ковид ваксини, получаване на лекарства, учебници и хранителни продукти.

Бюрото е резултат от обединените усилия, ресурси и експертиза на Столична община, Асоциация за развитие на София, Българския червен кръст и Пазари „Възраждане“, ВКБООН и над 13 НПО.

Надяваме се, че през месец ноември още повече чужденци ще се възползват от предлаганите улеснения, и повече партньорски организации ще се присъединят към инициативата.

Бюрото за информация и услуги за чуждестранни граждани е създадено в рамките на проект #CONNECTION и е финансирано чрез европейска безвъзмездна финансова помощ.

Многонационалният проект „СВЪРЗВАНЕ – Инициатива за интеграция чрез свързване на градовете“ (CONNECTION) е съфинансиран от Фонд „Убежище, миграция и интеграция“ на ЕС.