6 МЕСТА В СОФИЯ С ВЕРТИКАЛНО ГРАДСКО ЗЕМЕДЕЛИЕ, БЛАГОДАРЕНИЕ НА ПРОЕКТ CITYZEN

1
196
Добави коментар
Sofia_DA
Sofia_DA

Градското земеделие е от решаващо значение за устойчивото ни бъдеще и става все по-достъпно. Благодарение на проект CityZen, вече 6 различни локации в София разполагат с проектирани от гражданите вертикални градини и се занимават с градско земеделие!

Вертикалните градини бяха изработени в рамките на 2 дизайн семинара и инсталирани на различни локации, сред които жилищна сграда в квартал Изток, Столична община, СофияТехПарк, супермаркета на Централния кооперативен съюз, филиал на Столична библиотека и СофияЛаб. Заедно със специално изработените вертикалните градини, екипите от доброволци се сдобиха с всичко необходимо – саксии и сандъчета, пръст, компост, дренаж и разсад. За ползвателите остава най-важната задача – да полагат грижи за растенията. Отглеждането им ще обогати трапезата, ще създаде не само приятна атмосфера, но и сплотена общност.

Специална благодарност на Инсталацията за биологично третиране „Хан Богров“, която предостави компост за вертикалните градини! Благодарим на всички, които се включиха в инициативата и продължават да я подкрепят!

Асоциация за развитие на София ще проследи първата реколта от вертикалните градини, както и ефекта от ефекта от градското земеделие върху хората и местата през следващите няколко месеца. Желаем успех на ползвателите и се надяваме, че ефектът ще е изцяло положителен!

Проектът CityZen е финансиран по програма ИНТЕРРЕГ Европа и съфинансиран от ЕФРР на ЕС.