5 причини да си вземем геймърски компютър втора ръка

1
202
Добави коментар
aganbox
aganbox

Геймърската страст е скъпо хоби – тази представа се е наложила поради склонността на любителите на електронните игри да инвестират сериозни средства в оборудване. Те искат да имат най-новите и най-мощните машини, които изискват влагането на немалко средства.

А защо да струва много, когато може да се закупи и геймърски компютър, който да е втора ръка? В следващите редове ще се опитаме да оборим скептицизма по отношение на покупката на употребявана техника, а аргументи в полза на ориентиране към секънд хенд работни станции не липсват.

Цената е осезаемо по-ниска

Естествено, това е основният аргумент. Цената за нова машина може да е висока, докато закупуването на геймърски компютър от вторичния пазар изисква значително по-малко средства. Ако един “горещ” модел или конфигурация би коствала сума от порядъка на 3 до 5 хиляди лева, а понякога и повече, то употребяван десктоп с достатъчно добри характеристики е достъпен на доста по-ниска цена.

Подходящи примери в това отношение могат да се открият в магазина на PCLife. Отлични конфигурации присъстват в каталога на стойност около или малко над 1000 лв. Такава инвестиция е значително по-достъпна за потребителите, дори и за тези, които държат на наистина високи стандарти.

Необходимите характеристики са налице

Ако се купува гейминг компютър от запален почитател на електронните игри, то може да се очаква, че тази машина е била на премиум ниво при конфигурирането ѝ. Когато собственикът на такава работна станция реши да продава, обикновено се дължи на желание за надграждане.

Но това не означава, че старият компютър е изчерпан. Напротив, може да се очаква, че след като и досега предназначението на техниката е било предимно за игри, то високите хардуерни характеристики са налице и по всяка вероятност ще отговарят на нашето търсене. Разбира се, какви са спецификациите може да сме сигурни, ако съответният геймърски компютър втора употреба е сервизиран и оптимизиран по надлежния ред.

Превъзхожда като ниво на оборудване нова техника от ниския клас

Ако тръгнем по сравнението на цените, можем да открием и наскоро появили се на пазара модели, които да струват приблизително толкова, колкото и качествените компютри втора ръка. Да, но ако сравним характеристиките, то като ниво на оборудване употребяваната техника превъзхожда нов продукт от ниския клас. В такъв случай новото не носи толкова високо качество, за разлика от секънд хенд конфигурацията.

Остават средства и за любимите игри

Геймърите инвестират не само в хардуер, но и в закупуването на редица заглавия, които също не струват малко. Аритметиката е проста – при влагане на средства в геймърски компютър, цената на който е достъпна, е по-лесно да останат пари и за самите игри. Разликата в стойността на покупката за машина дава възможност за добавяне буквално на десетки от най-горещите и вълнуващи заглавия в електронния жанр.

Геймърският компютър има универсално приложение

Нормално е да искаме нашият десктоп да ни служи за изпълнението на много задачи, не само за игри. Но един геймърски компютър втора употреба от висок клас разполага с всички характеристики, за да осигури качествена работа и в много други направления. Има дейности, които изискват по-сериозен ресурс – стрийминг, звукозапис, видеообработка. С гейминг компютър всички тези неща могат да се вършат без проблеми и без засечки.