Направи си сам чудни коледни украси

1
164
Добави коментар
fire19
fire19

Коледа е един от най-големите християнски празници, който се чака от малки и големи.

Празненства по целия свят и украсени домове с елхи, захарни чадърчета, подаръци, шишарки, венци и Дядо Коледа. И вие ли искате вашият дом да бъде празничен, тематичен и уютен? Тази статия значи е точно за вас. Прочетете нашите съвети за украса “направи си сам” – DIY проектите са най-емблематичните за Коледа. Някак правят празника по-личен и всеки допринася с креативност и сръчност.

Как да си направим коледна украса?

Декември е, и духът на коледно-новогодишните празници завладява света. Един след друг, домовете грейват с празнична украса. Време е и вие да помислите как да украсите своя дом. Ако не сте традиционалисти и не държите коледната ви украса да е една и съща всяка година, нека ви предложим идея за това как да създадете една елегантна и стилна празнична атмосфера в зимни краски.

Външна коледна украса направи си сам

Не забравяйте, че най-добрите декорации са съчетание от вещи и въображение. Можете да изложите всяка своя зимна колекция пред входната врата или на верандата. Комбинация от стари кънки, дървени ски, зелени клонки коледни лампи и фенери е фантастична и толкова празнична.

Коледни фигури за двор

Ако имате външен двор или тераса, то няма как да ги оставите без украса, защото празничният дух е една цялост от малките курабийки до 

Това е малък ваканционен проект за предната морава.

Коледна украса за дома DIY проект

Ако искате да се разграничите от оригинални и уникални коледни украси, можете сами да направите коледната украса. По този начин със сигурност ще се радвате на цялото си семейство и приятели, празниците ще бъдат по-красиви и ще се чувствате комфортно и у дома си. С уникална коледна украса, вие също ще донесете голяма радост на малките си, които могат да ви помогнат да превърнете дома си в малка зима на чудесата.

Направи си сам коледни украшения

Можете да създадете празнична и вълшебна атмосфера със собствените си ръце и някои добри идеи. С малко въображение можете да превърнете почти всичко във впечатляващи бижута. Всички знаем, че коледното дърво е символ на Коледа, традиционно украсена с фенерчета, стъклени топчета, ангели или други фигури. За да направите уникална коледна украса, можете да го направите с снимки, книги или нещо друго.

Венец също е важен елемент от коледната украса. Вместо да купувате един, можете да го направите сами. Всичко, от което се нуждаете, е закачалка и някои коледни топки. Трябва да огънете металната закачалка в кръг и след това да завъртите коледните топки върху закачалката.

Можете също така да направите коледни орнаменти от хартия, например гирлянди за камината или хартиени ангели, борови шишарки, коледни топки или снежинки, с които можете да украсите вратата или стените. Много хубава украса са хартиените звезди, които можете да направите сами. 

Коледна украса с подръчни материали

Напълно е възможно да си направите прекрасна коледна украса с подръчни материали, което ще ви донесе дори в пъти повече празнично настроение. Например, хартиените коледни гирлянди или ръчно направени декорации за елха. За малките попълнения в семейството дори може да направите друга интерактивна елха, която да има и обучителни функции: като броене на числа, познаване на фигури и елементи. Ето няколко интересни примера за коледна украса с подаръчни материали:

Празничният сезон най-накрая е тук! Имайте устойчива Коледа тази година, като използвате някои от нашите съвети и трикове за рециклиране.

5 КОЛЕДНИ РЕЦИКЛИРАНИ ДЕКОРАЦИИ DIY!
Коледна украса – направи си сам от хартия

Хартиените коледни декорации са чудесен вариант да забавлявате най-малките членове на вашето семейство. Най-вероятно още в детската градина всеки има спомен да е творил коледна украся в една или друга форма. Гирляндите бяха най-често срещани декорации във всякакви десени, като аз лично правех и модели от шишета и капачки. 

Помните ли снежинките, който лепяхме по прозорците и пръскахме с бял спрей? Е, още не им е минала модата. Просто ги направете малко по-разчупени, креативни и различни. Защо пък да не ползвате и други цветове за спрейовете? Златисто, сребисто, синьо и жълто са идеални цветове за освежаване на старите добри практики при коледните украси от хартия. А пък отдолу ще намерите и няколко подбрани идеи за интересни декорации. Разгледайте!

5 лесни идеи за коледни занаяти за коледна украса | Направи си сам Коледен декор

Коледна украса направи си сам за деца

Децата са най-развълнувани за Коледа… И как да не са! Всеки е бил. Чакаме, надяваме се, изпращаме писма, очакваме отговор или поне някой специален подарък. Коледните украси по модел “Направи си сам” за деца са разнообразни и винаги има какво още да се измисли. Какво сте пробвали до момента? Може би имате нужда от малко вдъхновение? Е, подготвили сме идеи и за тази част. Детските елхи са чудесен начин да научите вашето дете да брой, разпознава фигури и цветове, както и да го занимаете с нещо полезно, образователно и креативно. Има, разбира се, и други начини, например следните:

Как да си направим коледни играчки?

Всеки има различен вкус за коледни декорации, именно поради тази причина няма универсални коледни играчки за всеки дом. Ако обичте да съчетавате интериорните добавки, то сигурно ще направите една приказна, добре обмислена и красива коледна визия из целия ви дом. Но какво още бихте могли да направите, освен да добавите модерни, любими и изпипани коледни играчки?

Е, можете спокойно да направите сами такива с няколко лесни стъпки и ще ви трябват няколко елементарни пособия и инструменти в зависимост от това, което решите да направите. Например:

пистолет с течен;топъл силикон;клещи;малко мека тел;спрейове;хартия;брокат;малки декорации; ножици; тиксо; маркер и линия.

Ето какви идеийки сме ви избрали за коледни играчки “направи си сам”:

Коледни играчки – направи си сам с видео уроци

Знаем, че ще ви е полезно не само да видите няколко идеи, а направо да видите как да ги направите. Затова има специална видео селекция с обучителни видеа, които ще ви помогнат при създаването на коледни играчки от проекта “Направи си сам”. Тествайте и споделете статията с приятели, за да може все повече хора да отключат въображението си и да създадат прекрасни коледни декорации със собствените си ръце, защото винаги е по-хубаво да допринесем лично при всеки празник. Коледа е един от тях.

В това видео ще покажа как можете да направите коледен гном тигър по прост и бърз начин от пластмасова бутилка.
Здравейте всички! В продължение на новогодишната тема ви предлагам да направите сладък и много сладък Дядо Коледа от чорапи със собствените си ръце.