Google локално SEO

1
173
Добави коментар
soula909
soula909

Какво е локално SEO за Google?

Local SEO е услуга, част от оптимизациите за търсачки, която помага на Вашия бизнес да бъде по-добре откриваем в резултатите по местоположение в органичните резултати на Google. Всеки бизнес, който има физически адрес в конкретен град, може да се възползва максимално от местното SEO.

Мога да го определя като един дълъг процес за подобряване на видимостта на сайта на местно ниво. Това е начинът на търсачката да показва най-релевантните на търсенето резултати с бизнеси най-близко до местоположението на клиента.

Трябва ли на бизнеса Ви локално SEO?

Всеки бизнес с магазин може да се възползва от локална оптимизация на сайта му. Ако сайта Ви се позиционира в топ 3 в търсачките вероятността да Ви посетят клиенти е огромна.

Примерно: Един софиянец търси на телефона си в търсачката, по ключова дума “мъжки обувки” и Вашия сайт който продава обувки за мъже се появи на първо място. Потребителя клика на първия резултат, влиза в сайта и купува Вашият продукт.

За местния бизнес е задължително присъствието на сайта му в Google My Business и Google maps. Търсачката сервира на потребителя съдържание базирано на геолокация, предлагайки му избор от най-близките обекти.

Кои са предимствата на локалната SEO оптимизация? Увеличение на клиентския потокУвеличение на продажбитеРазпознаваем брандИзграждане на довериеКонкурентоспособност

Ако клиентите намират сайта Ви в google maps бизнесът Ви ще има голям клиентски поток, ще увеличи продажбите си и ще възвърне много бързо вложените пари в оптимизацията на сайта му. Брандът ще бъде разпознаваем изградил доверие на редовни клиенти които са доволни и го препоръчват на приятелите си. Конкуренцията ще е много назад и Вие ще бъдете щастлив собственик на бизнес, доверил се на професионалисти за SEO услуги.

Какво включва услуга ни по локална оптимизация на сайтове? Създаване и управление на бизнес профил в Google My BusinessДобавяне на бизнеса в Google MapsСъздаване на Facebook бизнес локална страницаДобавяне на ново съдържание (копирайтинг услуги) в GMB и Facebook. Писане на ангажиращи постове, снимки и коментари. Цена на услугата локално търсене

Цената се определя от 3 неща:

Ниша – конкуренцияЕдна или повече локации (София, Пловдив, Варна…)Времето за което ще поддържаме FB страницата и обема на съдържанието Защо да изберете нас за локално класиране на сайта Ви?

Специалистите на blog7 (агенция за онлайн маркетинг) имат 12+ годишен опит в оптимизацията на сайтове за търсачки като през годините сме работели по различни проекти прилагайки ефективни SEO стратегии в зависимост от конкретните нужди.

Ако искате Вашият бизнес да бъде една крачка пред конкурентите Ви поискайте една безплатна консултация сега.